Wednesday, December 6, 2023
HemBasketball"Min pappa skrattar åt mig ibland": 46-åriga Tiger Woods avslöjade "galna" planer...

“Min pappa skrattar åt mig ibland”: 46-åriga Tiger Woods avslöjade “galna” planer om sin golfframtid i Charles Barkleys bok

Många framstående NBA-spelare och legender har blivit författare i framtiden. NBA-legenden Charles Barkley bestämde sig för att göra detsamma när han skrev “Who’s Afraid of a Large Black Man?” 2006. Boken fångade Barkleys samtal med några populära figurer, inklusive Tiger Woods, om många känsliga ämnen.

Många idrottsstjärnor och legender skriver om sina egna erfarenheter och sin framgångssaga om hur de övervann svårigheter. Philadelphia 76ers-legenden ville också ta del av andra stjärnors upplevelser som Woods genom sin bok.

Barkleys bok hade mycket känsliga samtal om ämnen som vissa skulle vilja undvika. Många framstående personligheter som Samuel L. Jackson, Barack Obama, Morgan Freeman och Tiger Woods bland andra var en del av det.

Boken lyfte fram många av samhällets frågor genom ord från andra legender. Ett utdrag ur boken grävde ner sig i vad Woods ville göra efter att han gick i pension från att spela golf.

Tiger Woods om sin framtid 2006

Redan 2006 bestämde sig Tiger Woods, en nära vän till Charles Barkley för att vara uppriktig. “Jag kommer inte att spela golf för alltid. När jag tror att jag inte är tillräckligt bra för att spela längre och vinna, är jag borta”, konstaterade Woods i Barkleys bok.

Han tillade vidare, “Jag har alltid sagt det till mina vänner och de tror alla att jag är galen. Min pappa skrattar åt mig ibland när jag säger att när jag slutar, när jag är klar, behöver jag inte bli ihågkommen som golfspelare. Jag vill bli ihågkommen för vilken social påverkan jag än har haft runt om i världen.”

Woods nämnde också behovet av utbildning och förståelse för världen i allmänhet. Den 82-faldiga PGA-mästaren är definitionen av en elitidrottare, men enligt honom är utbildning primärt i varje liv. Han betonade behovet av att utveckla sinnen i en föränderlig värld.

Snabbspola fram några år från boken och Woods drabbades av otrohetsskandalen. Han och Elin Nordegren skildes 2010. Dessutom tog skadorna hårt på honom. Många skrev av honom. Han gjorde dock en enorm comeback och vann sin femte Masters 2019.

Tiger Woods och Charles Barkley var mycket nära vänner. Redan 2011 kommenterade den tidigare MVP:en golflegendens kamp när han nämnde att han “nästan började gråta” över det. De två är dock inte på talfot just nu.

Vad tycker du om Tiger Woods kommentarer 2006? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär