Tuesday, February 27, 2024
HemApollo CreedMike Tyson vs. Carl Weathers Apollo Creed: Vem vinner i denna fantasykamp?

Mike Tyson vs. Carl Weathers Apollo Creed: Vem vinner i denna fantasykamp?

En prålig, skrytsam och flamboyant mästare. Det sammanfattar Carl WeathersApollo Creed, som dök upp klädd i Star-Spangled Banner-shorts och en Uncle Sam-hatt i Rocky-serien. Han var inte bara symbolen för självförtroende och ambition utan han blev också överträffad av sitt ego. “The Master of Disaster” kan vara den näst bästa boxaren som någonsin gått in i boxningsringen när gränserna mellan verklighet och fiktion är suddiga. Men kan han faktiskt störta historiens grymmaste boxare? Mike Tyson?

Den sorgsna bortgången av Carl Weathers, 76 år, har väckt intresset för karaktären han målade perfekt på skärmen och samlade beröm för. När fansen första gången ser Apollo Creed på skärmen närmar sig tungviktsmästaren slutet av sin karriär med ett staplat CV. Karaktären, modellerad efter Muhammad Ali, har samlat alla vinster genom KO. Var står en förstklassig Apollo Creed först i boxningsvärlden?

Carl Weathers’ Apollo Creed: Scaling the Muhammad Ali of Rocky-serien

Innan Apollo Creed krockade med Rocky Balboa, en krogkämpe, stod han på 46-0 och kan sägas vara i sin bästa ålder. I likhet med Muhammad Ali var han snabb, stoltserade med häpnadsväckande uthållighet och hade utmärkt smidighet. Dessutom överträffade hans fotarbete och boxningskunskaper många. Kanoniskt kallades han den störste genom tiderna, och fightern överträffade Muhammad Ali.

Muhammad Ali finns i Rocky Universe och finner också ett omnämnande i 2006 ‘Rocky Balboa’. Om Creed var den största genom tiderna, sätter det honom över Ali. Det har sagts flera gånger under serien. Det är det som skiljer Creed åt och sätter honom i perspektiv. Medan Ali var jämförelsevis snabbare, var Creed starkare och hade en större ram. Den senare packade också mer kraft bakom dessa slag.

Dessutom vet boxare i Rocky-universumet hur man tar på sig straff. Trots att han varit pensionerad i flera år och troligen i mitten av 40-talet när Creed tog Ivan Drago slåss kunde han underhålla det ryska hotet. Han kunde ha undgått Dragos slag och tagit hem en förlust på poäng men bestämde sig för att gå ut på grund av sitt ego, och resten vet vi alla. Så det sätter hans järnhaka på en överlägsen nivå. Hur förnekar “Iron Mike” en boxare som är skickligare än Muhammad Ali med en järnhaka?

Mike Tyson: våld inkarnerat

Rå, otämjd kraft och aggressivitet definierade Mike Tysons karriär. Den tidigare tungviktsmästaren påtvingade sina motståndare sin vilja och makt och släppte dem på duken. Han var också förvånansvärt snabb för en tungviktare, och den mest underskattade delen av hans spel var hans försvar.

Den amerikanska fighterns huvudrörelse tillät honom att undvika fiendernas förödande slag, och hans peek-a-boo-stil tillät honom att smyga in de där åskande KO-slagen. Hans förmåga att hålla sig låg, röra sig och slippa de där slagna var något som skilde honom från resten. Tyson var ren brutal makt när han var aktiv.

Kommer du ihåg hur Apollo Creeds ego nästan kostade honom den första Rocky-kampen och sedan ytterligare en förlust mot Ivan Drago, vilket visade sig vara ödesdigert? Tyson hade en ondskefull aura för honom och en no-nonsens inställning till att slåss. Han vann flera slagsmål när han klev in i ringen, iklädd en utskuren handduk. Psykologiskt är “Kid Dynamite” fortfarande ett snäpp över alla och ger honom till och med en fördel mot en förstklassig Apollo Creed. Men räcker det för att avvärja den största boxaren i Creed?

Vem vinner — ‘Iron’Mike’ eller Apollo Creed?

Sopar en hårt slående Mike Tyson en förstklassig Apollo Creed? “Jag kunde ta honom”, förklarade Tyson en gång om sina chanser mot Apollo Creed. I en fiktiv kamp kan Tysons aggression och makt ha inneburit några utmaningar för Creed. Men det kanske inte är fallet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av JESTLEMANIA!! (@itsjestlemania)

Creeds snabbhet, fotarbete och boxningsfärdigheter skriker alla Muhammad Ali. Men bild detta. Creed har redan överträffat Ali. Med mer kraft och starkare haka saknar han inte boxningsförmåga. Även om man skulle kunna diskutera om han skulle ha kämpat mot Ali under den senares prime eller inte, så går den tanken iväg. Han kan bara undvika Tysons slag, trötta ut honom och till och med få ett slag som kan slå ut honom. gör det Douglas Buster ringa en klocka?

Hur är det med Tysons kraft som kan sätta Creed på mattan? spelar ingen roll. Creed skulle ta smällen, resa sig och fortsätta. En förstklassig Apollo Creed flyter som en fjäril, sticker som ett bi och slår Mike Tyson.

Läs mer: “Might Just Kill Someone”: Trots att han är över 8 000 miles away, hittar Francis Ngannou ett sätt att göra Mike Tyson till en del av sitt träningsläger för Anthony Joshua Fight och fans är allt för det

Vad tycker du om den här hypotetiska sammandrabbningen mellan Mike Tyson och Apollo Creed? Vem tror du kommer att slå ut den andra i en showdown? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Mike Tyson vs. Carl Weathers Apollo Creed: Vem vinner i denna fantasykamp? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär