Sunday, February 25, 2024
HemAlpine skiingMikaela Shiffrins slalomrival Petra Vlhová avslöjar uppdatering om säsongsavslutande skada

Mikaela Shiffrins slalomrival Petra Vlhová avslöjar uppdatering om säsongsavslutande skada

Den alpina skidsäsongen 2023–2024 var i full gång med början i oktober 2023 och på väg in i 2024. Men trots de episka åkerna denna säsong från de bästa av de bästa, som Mikaela Shiffrin, Lara Gut-Behrami, Sara Hector , och många andra, skador har sipprat in i den spännande uppgörelsen, som dämpat humöret. Den slovakiska skidåkaren Petra Vlhova, Mikaela Shiffrins ikoniska rival, upplevde en utmanande säsong efter en dramatisk nedgång under damernas världscuptävling i storslalom i Jasna, Slovakien, den 20 januari 2024.

Incidenten inträffade inför 10 000 åskådare när Vlhová tappade balansen i en vänstersväng 14 sekunder in i sin löpning, justerade initialt för att undvika ett fall, men gick till sist ner i sidled i säkerhetsstängslet. Detta avslutade säsongen för den begåvade ikonen, som hade som mål att göra vågor. Och nu, veckor efter denna skrämmande incident, har Petra Vlhová avslöjat en uppdatering om hennes hälsa.

Petra Vlhová delar en uppdatering från sjukhuset

I ett Instagram-inlägg av guldmedaljören i vinter-OS 2022 i slalom Petra Vlhová delade skidåkaren en uppdatering med sina 287 000 följare från en sjukhussäng den 5 januari 2024. Bildtexten till hennes inlägg löd: “Operationen är klar, och allt gick bra . Tack för ditt stöd “. I videon, klädd i en sjukhusklänning, uppdaterade hon fansen och berättade att hon var klar med operationen i höger knä och att allt gick bra. Vlhová delade till och med att, även om hon fortfarande är lite trött, mår hon fortfarande bra.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Petra Vlhova (@petravlhova13)

Petra Vlhová riktade sitt tack och tack till läkarna för ett bra jobb och till alla hennes fans och supportrar för att de håller tummarna för henne. Detta positiva meddelande väckte en strimma av glädje till fansen, särskilt med tanke på den läskiga skadan som Petra Vlhovás rival, Mikaela Shiffrin, nyligen drabbats av också.

Mikaela Shiffrin ansluter sig till listan över skadade alpina skididrottare den här säsongen

Mikaela Shiffrin, drottningen av de snöiga backarna och legenden som leder den totala världscupställningen, kraschade under ett störtlopp i Cortina d’Ampezzo, Italien, den 26 januari. Kraschen inträffade vid Olympia delle Tofane, där Shiffrin gled vid landning efter ett litet hopp strax före jätten Tofanaschuss. Oförmögen att återta kontrollen, bröt hon in i skyddsnätet. I en skrämmande scen verkade Shiffrin studsa av nätet och stanna nere i några minuter. En sjukvårdshelikopter skickades till platsen för att hjälpa till att lyfta Shiffrin bort från platsen.

Läs mer: Mikaela Shiffrin får lovord från pojkväns mamma efter hans “gut Wrenching” fall

Senare delade Mikaela Shiffrin en uppdatering om att “allt är ok” och tackade till och med fansen för deras stöd och berättade att hon hade ont men lättad över att skadan inte var värre. Flera andra toppåkare, däribland Valérie Grenier och Michelle Gisin, är också borta på grund av skador. Shiffrins pojkvän, Aleksander Aamodt Kilde, är också på väg att återhämta sig från sin allvarliga störtförsbacke. När säsongen 2023–24 utvecklas ser fansen ivrigt fram emot att deras favoritatleter ska återhämta sig snabbt, i hopp om att få se dem tillbaka i aktion snart.

Inlägget Mikaela Shiffrins slalomrival Petra Vlhová avslöjar uppdatering om säsongsavslutande skada dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär