Wednesday, February 21, 2024
HemOlympicsMikaela Shiffrin firar 90:e världscuptriumfen med unik "Post Victory"-ritual

Mikaela Shiffrin firar 90:e världscuptriumfen med unik “Post Victory”-ritual

Mikaela Shiffrin, den framstående atleten i skidvärlden, leder för närvarande listorna. Mästaren tog precis sin 90:e världscupseger och 55:e i Salom i Vermont. Shiffrin säkrade segern med en marginal på 0,33 sekunder över Slovakiens OS-guldmedaljör, Petra Vlhova, då hon dominerade båda åkarna med de snabbaste tiderna i varje.

Amerikas favoritvideo idag

Loppet som höjde adrenalinet bland skidåkningsentusiasterna resulterade i ett fruktbart resultat för Amerika. På liknande sätt firar idrottaren sitt firande efter segern på ett nytt sätt. En ny uppdatering av sociala medier gör vågor i sportvärlden med en ny höjdpunkt av Shiffrin. Ta en titt på hur hon firade.

Mikaela Shiffrin trendar på ett nytt sätt

Världen är redan vördnadsfull efter att ha sett legendens häpnadsväckande lopp. Nu, den 27 november, lade Shiffrin till ett nytt inlägg på sitt X-konto med bara en bildtext och emoji. Det finns ingen bild i inlägget, men ändå är uppdateringen hjärtevärmande för hennes fans. Shiffrin tillade smidigt, “Som det visar sig är att dansa ensam i duschen verkligen det bästa firandet efter segern (woozy, dansande tjej och badkar emoji)”.

Det nya sättet att fira har beundrats av Shiffrin-fans. Resan för att vinna den 55:e slalomvinsten var ingen cakewalk, mästaren har genomgått mycket. Idrottaren samlade ihop 90 segrar i 254 världscupstarter sedan hennes debut på banan bara två dagar innan hennes 16-årsdag 2011.

Hennes invigningstriumf inträffade i ett slalomlopp i Sverige i december 2012. Noterbart gjorde hon historia i mars förra året genom att överträffa den legendariske Ingemar Stenmarks märke på 86 världscupsegrar, och etablerade sig som rekordhållare över kön. Men det här är inte allt. Här är höjdpunkterna från söndagens vinst och Shiffrins nya stopp.

Höjdpunkter från skidlegendens senaste vinst

I söndagens lopp stod Mikaela Shiffrin inför en formidabel utmaning från Petra Vlhova. Hon satt bra med en bekväm ledning innan Shiffrins andra åk. Trots att hon förlorade hälften av sin initiala fördel på 0,28 sekunder vid den första splitten, fick Shiffrin gradvis tillbaka sin ledning över Vlhova. Noterbart var att Vlhova vann säsongens första slalom två veckor tidigare. Här är twisten. Hon snubblade i det andra racet och överlämnade segern till Shiffrin.

Shiffrin säger inte, men bevisar det genom sina handlingar. Hennes dominans i slalom fortsatte. Det markerade hennes sjätte vinst på sju försök vid den årliga världscuphelgen på östkusten.

Skidrivaler från USA möter oväntade bakslag i Audi FIS alpina skid-VM 2023/24

I ett nötskal, den olympiska stjärnan ökade sin ledning i den totala världscupställningen när hon ser en rekordlik 6:e total titel den här säsongen. Intressant nog kommer de kommande världscuptävlingarna för damer att innehålla två storslalom i Tremblant, Quebec. Är du exalterad inför hennes nästa stopp?

RELATED ARTICLES

Mest populär