Monday, February 26, 2024
HemAleksander Aamodt KildeMikaela Shiffrin erkänner att hennes hjärta inte är i skidåkning efter 94...

Mikaela Shiffrin erkänner att hennes hjärta inte är i skidåkning efter 94 segrar i Audi FIS alpina skid-VM

I en spännande uppgörelse i backen tog Mikaela Shiffrin en känslomässig seger i nattloppet i världscupen för damer. Hon visade upp sin uthållighet och skicklighet mot den slovakiska skidåkaren Petra Vlhova i ännu ett gripande kapitel av deras pågående slalomrivalitet. Shiffrin gick efter med bara 0,07 sekunder efter det första åket, men med en fantastisk prestation i sista åket säkrade hon segern med anmärkningsvärda 0,27 sekunder.

Denna triumf hade speciell betydelse, bara nio dagar efter Shiffrins utmanande lopp, som hon inte fullföljde på grund av en förkylning. För att bidra till den redan tumultartade åkturen besökte hon sjukhuset i Schweiz tre dagar tidigare för att träffa sin partner, Aleksander Aamodt Kilde, efter den norska skidåkarens störtlopp. Men trots att hon nyligen slog sitt 94:e världscup i alpin skidåkning, avslöjade Shiffrin uppriktigt vad som verkligen betyder något för henne, och det handlar inte bara om nummer 94.

Mikaela Shiffrins kärlek mitt i

Att fokusera är så hört när ditt hjärta är någon annanstans… men att få prata med Aleks en stund var kvällens höjdpunkt https://t.co/bwHwwRok04

— Mikaela Shiffrin (@MikaelaShiffrin) 17 januari 2024

Shiffrin, som hade återhämtat sig från en sjukdom och hoppat över en farttävling, berättade att även om hon kände sig fysiskt frisk, hade Kildes krasch en djup känslomässig inverkan på henne. Hon beskrev de senaste tre dagarna som en livstid och erkände stödet som hjälpte henne att återförenas med Alex Kilde. Men Shiffrin kapslade in essensen av sin upplevelse i bildtexten: “Att fokusera är så svårt när ditt hjärta är någon annanstans … men att få prata med Aleks ett ögonblick var kvällens höjdpunkt.”

Aleksander Kildes säsongsavslutande krasch i World Cup Downhill

På lördagen drabbades Aleksander Kilde av en säsongskrock under världscupens störtlopp i Wengen, Schweiz. Efter en tidig körkrasch och en sidlinjekrock fördes den 31-årige idrottaren till sjukhus med ambulansflyg. Den medicinska uppdateringen visade en luxation av hans axel och ett snitt på vaden men utan några frakturer.

Läs mer: Efter Mikaela Shiffrins Victory Rush höjer pojkvännen Aleksander Kilde tävlingen för eget lopp på Audi FIS Alpina Ski World Cup 2023/24

Tyvärr avslutades Kildes säsong med att lagläkaren bekräftade nyheten för en norsk sändare och sa: “Säsongen är över, skidsäsongen är över. Nu siktar vi på att han ska vara redo för nästa säsong. Denna olyckliga händelseutveckling utspelade sig strax efter Kildes anmärkningsvärda triumf i en storslalomtävling i Adelboden, Schweiz, där han tog sin pallplats.

Inlägget Mikaela Shiffrin erkänner att hennes hjärta inte är i skidåkning efter 94 vinster på Audi FIS alpina skid-VM dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär