Friday, February 3, 2023
HemF1Mick Schumacher stödjer sin förmåga att göra ett åskande påstående efter Haas...

Mick Schumacher stödjer sin förmåga att göra ett åskande påstående efter Haas avgång

Efter en katastrofal kampanj 2021 satte Haas sin tillit till Mick Schumacher. Tysken lyckades dock inte leva upp till de amerikanska lagens förväntningar och teamet meddelade att de skiljde sig från föraren. Och nu stödjer Mick Schumacher sin förmåga att göra ett högljutt påstående efter att ha fått sparken av Haas.

Den tyska förarens säsong 2022 fick en tuff start i Monaco och Saudiarabien. Schumacher gjorde sig dock ett namn på motorsportens högsta nivå med två respektabla avslut på Silverstone (P8) och Österrike (P6). Den växande konkurrenskraften och bristen på erfarenhet ledde till att de amerikanska kläderna drev ut Formel 3-vinnaren. Haas uppgav att deras önskan att ha erfarna F1-veteraner leda laget framåt motiverade tillskottet av Nico Hulkenberg till deras team tillsammans med Kevin Magnussen.

Schumacher anser dock att de två säsongerna var otillräckliga för att visa hans verkliga potential. Enligt honom har han fortfarande mycket outnyttjad potential. Schumacher citerade enligt GP-fansen, “Många människor har redan sagt det men jag tycker att det är värt att säga igen, ingen var helt och hållet en komplett förare i Formel 1 efter två år och det finns mycket kvar att lära.”

Han tillade ytterligare, “Jag tänker lära mig de där bitarna och jag är säker på att när jag väl har satt ihop allt, som jag har visat i juniorkategorierna, är jag säker på att jag kan bli en toppförare i Formel 1 också .”

Medan andra kanske tror att Mick Schumachers karriär är borta; en avlägsen miljardär kan ha några drömmar för den tyska föraren.

Kommer Mick Schumacher att köra?

En Hongkongbaserad miljardäraffärsman har indikerat en önskan att inkludera Mick Schumacher i sitt team. Calvin Lo, företagets grundare och VD för RE Lee International, har för avsikt att så småningom lägga till den tyska föraren till sin besättning.

Mick Schumacher saknar för närvarande en plats i en Formel 1-bil. Men om Calvin Lo lyckas med att starta sitt eget lag kan Schumacher kanske få ett. 46-åringen sa till Planet F1, “Jag tror att Mick är en tillgång för alla lag. Kan du föreställa dig? Min hjälte, min idol Schumacher, hans son som har haft träningen och den där tänkesättsexponeringen sedan han var liten.”

“Visst, han kan ha haft lite otur de senaste två säsongerna eller de senaste loppen specifikt, men jag menar, han är en så fantastisk förare. Vad jag förstår är Mick en sådan personlig person, mycket vänlig. Ur finansiell synvinkel, ur marknadsföringssynpunkt är det otroligt. Bra förare, mycket vältalad, säljbarheten hos honom, det är otroligt. Från en pojke som växte upp med att titta på Schumacher och sonen kör [for me]. Wow, det är som i himlen, tillade han.

Att bygga fantastiska saker tar tid. Detta ordspråk gäller i hela Formel 1-gemenskapen. Den tyske föraren kan utan tvekan bli nästa stora grej på motorsportens högsta nivå om han hittar rätt lag.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär