Saturday, January 28, 2023
HemF1Michael Schumacher behövde bara nio ord för att ändra kursen i F1-historien

Michael Schumacher behövde bara nio ord för att ändra kursen i F1-historien

Ferraris dominans med Michael Schumacher var en avgörande period i Formel 1:s historia. Och som det är med sådana legender, finns det alltid ett uppriktigt ögonblick som förvandlar berättelsen till en saga för evigheter. För Schumacher kom hans ögonblick när han njöt av en lugn promenad i sin trädgård med sin fru Corinna.

Michael Schumacher gick med i Scuderia 1996. Han var redan 2x Champion. Men Ferraris tur var på botten. Många spekulerade i vad detta skulle betyda för tyskens lovande karriär. Men han såg bara Röd. Men allt kom bra till slut. Men bland allt brus, vad gjorde Schumacher säker på att hans väg till F1-odödlighet låg i Maranellos gränder?

Corinna Schumacher minns den dagen. I Canal+-dokumentären med titeln “La Methode” berättade hon det exakta ögonblicket när Schumacher red ut vägskälet han stod inför inför sin förestående Benetton-exit. Hon sa: “Jag kan fortfarande minnas hur det var. Vi var i trädgården när Michael frågade mig: ‘Vad skulle du tänka om vi gick till [Ferrari]?'”

“‘Ja’, sa jag, ‘om du kan göra det, bra!'”

DYK DYPARE

Det tog honom fem hårda år att förverkliga sin dröm med Scuderia. Men i ärlighetens namn gav han också tifosi fem år av ofattbar glädje för det slit de gjorde från 1996 till 1999. Men även när Ferrari kämpade visste alla att samarbetet mellan Schumacher och Ferrari var ett som låg på branten till framgång.

Dagen då Michael Schumacher bekräftade Ferraris avsikt om mästerskap

Då och då kommer en dag då du inser att storheten ligger framför dig. För Ayrton Senna var det Monacos Grand Prix 1984. Och för mannen som avgudade honom kom det den 2 juni 1996 vid spanska Grand Prix. Efter den dagen kunde man bara inte förneka att Schumacher en dag skulle etsa in sitt namn i annalerna av F1 som den största, och med honom skulle Ferrari också göra det.

När det regnade hårt på resten av rutnätet, den där dystra dagen i Barcelona, ​​regnade det inte, eller så verkade det, på Schumacher och hans F310. Han körde ett befallande lopp, värdig dess legend, och tog sin första vinst med Scuderia. Efter loppet var han i chock och vördnad, liksom alla närvarande.

Schumacher sa själv att rekord är “till för att slås”. Men kan någon replikera vad maestro själv gjorde på Ferrari?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär