Wednesday, December 6, 2023
HemSportsMichael Phelps uppnosiga femordsantagning visar hur långt han kommer att gå för...

Michael Phelps uppnosiga femordsantagning visar hur långt han kommer att gå för bara några “golffärdigheter”

Michael Phelps är en man med många talanger. Den 23 gånger guldmedaljvinnande idrottaren är en av historiens största simmare. Simning är dock inte den enda sporten Phelps är bra på. Genom åren har den 28-faldiga OS-medaljören visat stort intresse för en annan sport, golf. Simmaren har ofta setts lurande på golfbanan.

Sedan hans pensionering har Phelps inte behållit det bara som en sidohobby. Även om det kanske inte är hans ultimata sport, är Phelps en ganska bra golfspelare. Han har en förmåga till det.

Det är mer än bara en hobby

Vid första anblicken kan det se ut som en hobby Michael fick efter pensioneringen. Men om du gräver djupare kommer du att upptäcka att det är något mer än så. Hans kärlek till denna sport kan spåras långt tillbaka till 2013. Med det sagt kommer du att bli chockad över att veta hur långt han kommer att gå för att skaffa sig några av golffärdigheterna.

I en intervju med Dan Patrick 2013 avslöjade Phelps vad han skulle ge upp för att lära sig några golftrick. Patrick hade frågat honom om simmaren var redo att ge upp en del av sin OS-härlighet i utbyte mot några golfkunskaper. Phelps svarade snabbt på frågan. Han sa, “Jag skulle ge upp ett brons för att skjuta under 70.”

Men hans nästa rad bevisade att Baltimore Bullet inte har blivit galen över den nya sporten ännu. Phelps sa: “Jag vet inte [about the golds]. Jag jobbade för hårt för dem.”

Michael Phelps och Golf: Nu

Till en början kom hans golfkunskaper fram 2012 när han slog 159 fot putten vid Alfred Dunhill Links Championship. 2019 sågs han bland publiken i Masters’ Tournament. Nyligen representerade Michael Phelps Team USA i ICON-seriens golfturnering. Team USA vann singeln såväl som fyra bollar.

Michael Phelps har haft en av de mest dekorerade karriärerna. Förutom att briljera i sin sport har Phelps arbetat för att hjälpa yngre blivande simmare att uppnå sina drömmar. Med hjälp av Michael Phelps Foundation strävar han efter att ge en bättre inlärningsmiljö och erfarenhet och stöd till den yngre generationen.

Titta på Story: Tiger Woods “Massive Scream for Help” fick resonans hos Michael Phelps, som tröstade golfaren under ett mörkt ögonblick 2017.

Med det sagt kommer bara tiden att utvisa om Michael Phelps kommer att ta ytterligare ett steg som idrottare och förvandlas till en professionell golfspelare.

RELATED ARTICLES

Mest populär