Friday, February 3, 2023
HemF1Mercedes-chefen Toto Wolff gjorde en gång en djärv förutsägelse om Lewis Hamiltons...

Mercedes-chefen Toto Wolff gjorde en gång en djärv förutsägelse om Lewis Hamiltons mycket omtalade framtid

McLarens underpojke vid ett tillfälle, Lewis Hamilton, har uppnått så mycket i Formel 1 efter att ha gjort sin debut med det brittiska laget. Från och med McLaren har britten kommit långt och är nu affischpojken för Mercedes. Eftersom den sjufaldige världsmästaren fortfarande är med i det tyska laget gjorde lagchefen Toto Wolff en gång en djärv förutsägelse om sin framtid.

Enligt scotsman.com, 2017, sa Silver Arrows-teamets rektor: “Om du skulle ha ställt mig samma fråga för ett år sedan, skulle jag inte ha varit särskilt optimistisk, men nu är det annorlunda. Jag har en känsla av att det inte kan bli mycket bättre på ett annat ställe. För honom och för oss.”

“Efter fem år har det här förhållandet blivit så starkt på ett sätt att det inte var förra säsongen. För Lewis kommer det att vara viktigt att se om vi är konkurrenskraftiga eller inte, men för tillfället finns det en så solid grund att jag kan föreställa mig att det kommer att pågå för alltid, säger Silver Arrows honcho.

Intressant nog är Lewis Hamilton fortfarande med i Mercedes AMG F1-teamet trots många rykten som kopplar britten till en flytt från laget. Som det ser ut förväntas britten fortfarande stanna i laget i minst ett år till.

Toto Wolffs främsta bekymmer i vinter är Lewis Hamiltons kontrakt

När F1-säsongen 2022 äntligen har nått sitt slut, till stor glädje för Mercedes AMG F1-teamet, finns det en del oavslutade affärer. Bortsett från lagets tekniska framsteg är det en stor uppgift för Toto Wolff att sortera Lewis Hamiltons kontrakt för framtiden.

När den österrikiska chefen pratade om detta i F1:s Podcast Beyond The Grid, sa den: “Jobblistan är ganska lång med vad som behöver göras. Men visst är Lewis kontrakt ett av de ämnen som vi kommer att ta itu med under vintern. Det finns ingen fast deadline.”

F1-säsongen 2023 kommer att bli Hamiltons elfte säsong med Silver Arrows, där han vann sex titlar. Eftersom hans titlar har kommit 2007, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 och 2020, tog han de flesta av dem med Mercedes.

Men hans senaste utflykt med Mercedes har inte varit bra eftersom han misslyckades med att vinna. Dessutom avslutade han säsongen i P6, bakom sin nye lagkamrat George Russell, som överträffade sin veteranlagkamrat med 35 poäng.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär