Wednesday, December 6, 2023
HemF1Mercedes Boss Toto Wolff berättar den orättvisa berättelsen om hur hans miljonärsfru...

Mercedes Boss Toto Wolff berättar den orättvisa berättelsen om hur hans miljonärsfru Susie nekades ett skott på racing

Kvinnor inom motorsport verkar inte vara en chock i modern tid. Faktum är att folk skulle vilja se kvinnor tävla hjul-till-hjul med män. Ändå finns det ett tomrum bland kvinnliga förare, särskilt i F1. Nåväl, det fanns en tid då en häftig racerförare vid namn Susie Wolff, som också är Toto Wolffs fru, väntade på sin chans i motorsportens höjdpunkt.

Susie Wolff nee Stoddart var utvecklingsförare med Williams 2012-2015. Susie hade tävlat i Formel Renault och brittiska F3 och hade därmed ensitsig erfarenhet. Mercedes teamchef Toto Wolff anser att hans fru förtjänade en chans i F1 då med Williams.

Även om den Grove-baserade outfiten inte gav henne chansen, trots att hon körde henne i FP1-sessioner under säsongerna 2014 och 2015.

Toto Wolff konstaterade att hans bättre hälft har potential att få en heltidskörning för Williams. Enligt GPBlog.com, i en intervju med Financial Times, sa Toto, “Hon var inom några tiondelar från Felipe Massa.”

Österrikaren uppgav vidare att Williams aldrig vågade ta en poäng på Susie. Han sa: “Den sista chansen nekades [by Williams].” Susie stannade så småningom som utvecklingsförare med den brittiska outfiten för 2015 och drog sig sedan tillbaka från racing.

Williams berättelse är verkligen inspirerande. Vid 12 års ålder gjorde jag mitt klassprojekt på Williams, och jag har det än i dag. Föga anade jag att 20 år senare skulle jag representera dem på rätt spår i det brittiska GP, med min man som började sin F1-resa med laget. [1/2] pic.twitter.com/VK9TZQajn9

— Susie Wolff (@Susie_Wolff) 6 september 2020

Hon följde i sin mans fotspår för att bli teamchef och VD för Venturi Formula E-teamet från Monaco. Eftersom hon nu är pensionerad från rollen som teamchef och VD, är hennes nettovärde enligt uppgift över 1 miljon dollar.

DYK DYPARE

Ändå kanske folk undrar vad det kunde ha varit om Williams kunde ha gett Susie en chans i minst en säsong.

Kan kvinnliga förare krossa glastaket i F1?

Tidigare F1-supremo Bernie Ecclestone ville alltid ha en kvinnlig förare i F1. Framstående IndyCar-talanger som Danica Patrick hyllades som potentiella kandidater, men det blev aldrig verklighet.

Tillbaka runt 2008 till 2012 var det flera viskningar från IndyCar-vinnaren Danica Patrick för att ta sig in i F1. Efter att ha vunnit ett IndyCar-lopp i Motegi, Japan, är Patrick en av de mest framgångsrika kvinnorna inom motorsport. Förr i tiden var det hon som pratade om staden som nästa kvinnliga F1-förare.

Även om Danica själv klargjorde att det inte fanns någon potentiell F1-möjlighet att utvecklas för henne. Förutom Patrick är Sarah Fisher en annan IndyCar-stjärna som aldrig fick en biljett till F1.

För närvarande följer Jamie Chadwick Susie Wolffs steg som utvecklingsförare hos Williams. Även om Chadwick har vunnit W-seriens mästerskap 3 gånger under 2019, 2021 och 2022. Med 11 vinster och 18 pallplatser behåller 24-åringen sitt hopp om att få tävla i F1 en dag.

Vad tror du? Kan kvinnliga förare ta sig in på F1-rutnätet? Och hur snart kan vi se detsamma?

RELATED ARTICLES

Mest populär