Wednesday, February 28, 2024
HemMLBMer än bara en tolk: Ippei Mizuharas centrala roll i Shohei Ohtanis...

Mer än bara en tolk: Ippei Mizuharas centrala roll i Shohei Ohtanis fenomenala karriär

Det har varit sex år av sällskap mellan världens bästa basebollspelare och hans mest pålitliga förtrogna. För Ippei Mizuhara är bandet han har fostrat till Shohei Ohtani djupare än vad de flesta antar. Anses som en av de mest skickliga tolkarna inom MLB, Mizuhara stannar vid Shotimes sida hela året och gör sitt bästa för att göra livet bekvämt för ess och hans valkarriär. Enkelt uttryckt är han en vän utan dess like.

Amerikas favoritvideo idag

Från basebollträningar till att hålla Shotimes känslor intakta bakom hans översatta ord, Mizuhara har sällan misslyckats med att bevisa gränslösheten i sitt företag – en faktor som MLB inte är riktigt bekant med att bevittna i de tolkar de har anlitat hittills. Det är bara något med mannen som gör honom till världar skild från sin samtid.

Shohei Ohtani och Ippei Mizuhara: vänner för livet

“Vi är tillsammans i stort sett varje dag, längre än jag är med min fru,” sa Mizuhara en gång skämtsamt till The Athletic. För en person som anser sin roll som tolk vara bara 10 % av jobbet, har han aldrig en gång misslyckats med att bevisa sitt värde i Shohei Ohtanis liv. Till exempel fungerade Mizuhara som enhörningens fångare i 2021 Home Run Derby, men det är inte allt.

En del av hans jobb inkluderar att minimera eventuella distraktioner kring spelaren. Shohei Ohtani har tyckt att han är särskilt hjälpsam under lågsäsongen när Mizuhara hjälper honom att balansera sina rekommendationer och marknadsföringsscheman.

Tolken har varit en ständig följeslagare till Shohei Ohtani, nästan 365 dagar om året under de senaste 6 åren. Även om han först introducerades som Shotimes översättare redan 2017 av änglarna, gick deras första möte bortom amerikansk basebolls område.

Duon träffades första gången i Japan när Ohtani spelade för Nippon Ham Fighters. Ippei Mizuhara var ursprungligen med i laget för en amerikansk spelare men lämnade landet med Shotime sex år senare. Redan nu hittar han möjligheter att hjälpa tvåvägsfenomet att blomma från sidlinjen.

Den personliga sidan av saken för Ippei-san

Ippei Mizuhara är känt för att titta på samtida spelares speltaktik med Shohei Ohtani medan de analyserar dem tillsammans. Mizuhara ska också ha uppmuntrat Shotime att interagera med sina lagkamrater genom ett videospel och brukade hämta matvaror åt honom när Shotime återhämtade sig från operationen. Onödigt att säga att hans sällskap har lett till att Mizuhara har fått global berömmelse och en mycket speciell fanbas i sitt hemland, Japan.

“Jag är inte säker på om det är förtjänt,” sa han till The Athletic, ödmjuk som alltid. Tja, de andra tolkarna av MLB väljer att tro något annat. För dem har Mizuharas kultliknande status gett ett ansikte åt deras yrke, som ofta förblir i skuggan av framträdandet av stjärnor som Ohtani!

Vem är Ippei Mizuhara? Allt att veta om japanska Shohei Ohtanis länk till Amerika

RELATED ARTICLES

Mest populär