Wednesday, December 6, 2023
HemTennisMer än 2 år efter att ha stöttat Novak Djokovics förbund, slår...

Mer än 2 år efter att ha stöttat Novak Djokovics förbund, slår den före detta franska ATP-stjärnan ut mot ATP när han vägrar att vika ur sin ställning

I decennier har världen av professionell tennis i första hand styrts av två stora organ, ATP (Association of Tennis Professionals) och WTA (Women’s Tennis Association). Dessa organisationer spelade en stor roll i att forma sporten, övervaka turneringar och representera tennisspelares intressen över hela världen. Men den serbiske tennislegenden Novak Djokovic, redan 2019, kom med ett nytt spelarcentrerat tillvägagångssätt, vilket markerade ett avsteg från den traditionella styrningen av ATP och WTA.

Serbinatorns idé om PTPA var framgångsrik för att få uppmärksamhet och stöd från nyckelpersoner i tennisvärlden. Nyligen delade den före detta franske spelaren Gilles Simon sina godkännanden och uttryck för sitt stöd för PTPA. Gilles ord, att vara bestämd och hålla ATP på mål, kom ut att vara en stor överraskning för fansen.

Den tidigare franske spelaren Gilles Simon presenterar en djärv dom till stöd för PTPA och Novak Djokovic

I ett uttalande nyligen uttryckte den franske tennisspelaren Gilles Simon sitt stöd för Novak Djokovics ansträngningar att skapa ett nytt spelarförbund i den professionella tennisvärlden. Simon, två år efter att ha presenterat sitt stöd för PTPA, delade en djärv dom och upprepade sitt stöd för Djokovics förening, tillsammans med att han särskiljde den från ATP.

Simon påpekade att det nuvarande styrande organet, ATP (Association of Tennis Professionals), inte alltid agerar i spelarnas bästa. Han fick nyligen en konversation och nämnde: “Novaks fackförbund, om alla spelare gick med, skulle representera 100 % av spelarna i förhandlingarna. Spelarna skulle vara oberoende, sedan måste man förhandla med ATP, med turneringarna, vad som behöver förhandlas. Där representerar ATP:n som representerar oss inte spelarna. Den representerar sig själv först, och även när den förhandlar med Grand Slams, representerar den sig själv.”

Enligt den före detta franske spelaren är huvudtanken bakom Djokovics föreslagna förbund att etablera en organisation som verkligen representerar spelarna och se till att deras röster och oro prioriteras. Gilles Simons handling att stödja Novak Djokovics förening, PTPA (Professional Tennis Players Association), belyser det växande stödet för ett mer spelardrivet tillvägagångssätt inom professionell tennis, med det yttersta målet att säkra en bättre framtid för alla tennisproffs. 38-åringen var dock inte den enda som stödde Djokovics idé om en PTPA.

Craig Tileys unika perspektiv på föreningar

VD för Tennis Australia, Craig Tiley kom också fram för att uttrycka sina tankar om Professional Tennis Players Association (PTPA), som leds av den kända spelaren Novak Djokovic. Tiley lyfte fram vikten av spelarrepresentation och förklarade också betydelsen av sådana föreningars roll för att stödja tennisspelares rättigheter och intressen, särskilt de lägre rankade.

Men hans perspektiv, till skillnad från Simons, var inte helt benägen att stödja PTPA eller mot ATP. Han nämnde, “Jag är inte lika stor av en kritik av PTPA som kanske andra är, eftersom jag ser en väg, ser en möjlighet, och alla som står upp för spelarnas rättigheter, det är bra.” Tileys acceptans av betydelsen av föreningar som PTPA understryker det växande erkännandet av behovet av en stark spelarrepresentation i tennisvärlden och de ansträngningar som görs för att säkerställa att spelarnas röster hörs och deras rättigheter skyddas.

RELATED ARTICLES

Mest populär