Sunday, February 25, 2024
HemNBAMental Health Ally Shaquille O'Neal reciterar mantra istället för att prata med...

Mental Health Ally Shaquille O’Neal reciterar mantra istället för att prata med en terapeut

Samtal kring psykisk hälsa håller på att bli en norm. Under flera decennier har behovet av medvetenhet om mental hälsa förespråkats för människors förbättring. Även om vi nu lever i en tid då folk inte tvekar att prata om det eller söka hjälp, har Shaquille O’Neal sina egna sätt att hantera det.

Under ett samtal nyligen fick Big Man frågan om hans syn på ämnet och om han pratar med en terapeut angående frågorna i hans liv.

Shaquille O’Neals sätt att hantera pressen

Shaq var nyligen med i Dear Fathers Podcast där han fick frågan om han har eller söker hjälp. Jesse Alex sa att han har observerat en betydande förändring när det gäller hur Shaq nu pratar om vissa saker. Han sa också att den stora mannen visar många tecken på självreflektion och helande. Shaq sa, “Nej… jag är programmerad att inte göra samma misstag två gånger.” Den 4x NBA-mästaren sa att han lär sig av sina misstag och jobbar på sig själv genom att reflektera över vad som gick fel, det här är hans sätt att växa upp.

Han sa, “Det handlar bara om att vara ärlig … jag önskar att jag var perfekt. Jag vet att jag inte är perfekt, men när jag gör ett misstag tycker jag om att låta folk veta att jag gjort vissa misstag. Och då inser jag att mental hälsa är en riktig sak och spelar ingen roll vem du är, vad du har, hur mycket pengar du tjänar.” När det gäller hans mantra att ta sig ur en sorglig situation, ser Shaq på världen och känner sig välsignad över att ha det viktigaste i livet.

Han sa: “Sättet jag kommer ur det är att jag alltid tittar på mig själv och säger “Det kan vara värre”. Shaq hämtar mycket av sin livsfilosofi från sina erfarenheter och de saker han har lärt sig på vägen. Han delade med sig av en sådan lektion under denna podcast, något han hörde för några dagar sedan om att vara bekväm med sig själv i livet.

Läs mer: Far till 6 Shaquille O’Neal ville inte ha döttrar innan en stor förändring av hjärtat

Shaq sa, “Jag hörde ett talesätt häromdagen, en kille klagade på ‘Jag har inga skor’ Hur är det med killen som inte har några fötter? Så jag är välsignad, frisk, gör fantastiska saker, jag har inte riktigt utrymme att klaga, så det gör jag inte.” Det här är ett briljant sätt att se på sina egna problem, och speciellt eftersom det kommer från Shaq, är chansen stor att det kan fungera för fler.

Inlägget Mental Health Ally Shaquille O’Neal reciterar mantra istället för att prata med en terapeut dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär