Sunday, December 10, 2023
HemF1"Men om jag hade förblivit fadern...": Lewis Hamiltons hjärtbrutna pappa ångrar kallblodigt...

“Men om jag hade förblivit fadern…”: Lewis Hamiltons hjärtbrutna pappa ångrar kallblodigt föräldraskap för att producera Storbritanniens största sportexport

Ingen Formel 1-förare kan nå den främsta klassen utan stöd från sin familj. Varför? Eftersom en Formel 1-förare börjar i ung ålder genom karting. Precis så var det med Lewis Hamilton också. Men hans fars bidrag var större på grund av deras ödmjuka början. Det är precis därför deras splittring som förare och manager var särskilt svår för Anthony Hamilton att ta.

Anthony Hamilton arbetade två jobb och tillbringade otaliga timmar på sina kartar för att få Lewis dit han är idag. Efter hans befordran till den främsta klassen blev Hamiltons far hans manager. Men det orsakade en spricka i deras förhållande. Så 2010 sparkade Hamilton sin far från chefsposten.

Detta skakade deras förhållande ett tag. Fadern förstod dock att det var dags att gå därifrån, vilket du kan se av hans samtal med CBS News.

“Jag kunde inte förstå det. Vad menar du med att du inte behöver mig? Så det slog mig ganska hårt. Men det var – det var nog det bästa. Du vet, han är inte en pojke längre. Han var inte ett barn längre. Han var världsmästare i Formel 1, säger Anthony Hamilton.

Anthony Hamilton avslöjade till och med den möjliga orsaken bakom Mercedes-mannens beslut. “Min önskan om att han ska bli så framgångsrik tog mig över från att vara pappa till en mer chef”, förklarade han.

DYK DYPARE

Hamiltons far trodde att det hämmade hans far-och-son-relation att vara chef. Något Hamilton också håller med om då han avslöjade sina tankar i samma intervju.

Lewis Hamilton avslöjar anledningen till att han sparkade sin far som sin manager

I samma intervju avslöjade Hamilton också orsaken till att han sparkade sin far som sin manager. Hans kommentarer återspeglar samma tanke som hans far förmedlade.

“Så det var en punkt då jag tänkte: “Pappa, jag vill bara att du ska vara min pappa.” Och – det var otroligt svårt för honom att ta och det var svårt för mig att – att – kunna – göra det. Det måste vara ett hårt uppehåll vid den tiden, sa världsmästaren.

Trots det första känslomässigt laddade uppbrottet gick de två förbi det och Anthony Hamilton är en stolt pappa igen. Tycker du att det var rätt beslut av Hamilton?

RELATED ARTICLES

Mest populär