Wednesday, December 6, 2023
HemGolfMedan världens golfhuvudstad gör sig gällande i TGL, leder Tiger Woods det...

Medan världens golfhuvudstad gör sig gällande i TGL, leder Tiger Woods det “hemliga” sjätte laget?

Sedan TGL tillkännagavs har fansen varit ivriga att veta om Tiger Woods, hjärnan bakom den teknikinfunderade ligan, kommer att vara en aktiv del av detta eller inte. För några dagar sedan tillkännagav TGL fältet som omfattar några av de största namnen inom golf just nu. Men den 47-årige golfarens namn var påfallande frånvarande.

Kommer det att förbli så? Antagligen inte. Det är trots allt Tiger Woods liga. Men bortsett från alla spekulationer och prognoser om hans skador, finns det en stor chans att Woods kan leda ett eget lag. Inte vilket lag som helst – laget i hans hemstad, världens “golfhuvudstad”. Jupiter, det lilla Mecka som ligger i ett litet hörn av Florida, är tänkt att ha ett eget lag, och vem är bättre att leda det laget än den 15x stora vinnaren själv?

Får Tiger Woods äntligen sitt eget lag?

Hittills har endast fem lag utannonserats av TGL. Men Golf Magazines Sean Zak har grävt fram en intressant hemlighet. Tydligen finns det ett sjätte lag som ännu inte har meddelats.

Woods nära vän och affärspartner, Rory McIlroy, leder laget på Boston Common Golf, medan Collin Morikawa är en del av Los Angeles-teamet, och Woods nära kompis, Justin Thomas, kommer att leda Atlanta-laget. De andra två lagen, New York och Bay Area, har ännu inte tillkännagett sina lag.

Zak skrev på sitt X (tidigare Twitter) handtag att det finns ett sjätte lag i TGL som ännu inte har meddelats. Men om du tittar på varumärkesansökningarna kan du se att det finns ett team som heter “Jupiter Links GC.” Zak skrev på Twitter, “Till dags dato har TGL annonserat fem lag. Men nya varumärkesfyllningar tyder på att “Jupiter Links GC” skulle bli sjätte.”

Det är osannolikt att Woods kan lämna för de andra två lagen när hans hemstad, Jupiter, kommer att ha ett eget lag. Dessutom har Jon Rahms frånvaro också öppnat upp en plats på planen.

Vad vet vi om TGL än så länge?

TGL är en teknikinfunderad liga som har lockat investerare i flera sporter. Från NBA:s Stephen Curry och Shaqneal O’Neal till Serena Williams och Lewis Hamilton, legender i spottingvärlden har en andel i golfligan. Hittills har Boston Common Golf tillkännagett hela sitt lag, som består av Rory McIlroy, Keaean Bradley, Adam Scott och Tyrrell Hatton.

Vem blir den 24:e personen i TGL efter Jon Rahms plötsliga utträde?

Men en spelares frånvaro har också väckt många spekulationer. Jon Rahm, den första spelaren som blev associerad med TGL efter Woods och McIlroy, har överraskat golfvärlden genom att dra sig ur ligan. Även om det, enligt båda parter, beror på engagemang, har det inte stoppat ryktena om att Rahm kan vara på väg mot LIV Golf. Intressant nog ses även Woods lagbaserade golfliga som hans svar på den PIF-finansierade ligan.

Turneringen startar den 9 januari nästa år i Palm Beach, Florida. Den lagbaserade ligan har redan skapat en hel del surr bland fansen. Nu, en glädje för golffans, kommer Tiger Woods att leda sitt hemmalag i sin egen liga.

RELATED ARTICLES

Mest populär