Sunday, December 10, 2023
HemGolfMedan Brooks Koepka ser ut att fortsätta med "Wasted Talent", kommer denna...

Medan Brooks Koepka ser ut att fortsätta med “Wasted Talent”, kommer denna 32-åriga LIV Golf Pro att fylla sin brors plats?

För en månad sedan skrev alla av Matthew Wolff från Smash GC-truppen. Till och med lagkaptenen, Brooks Koepka, själv. “Vi är (sic) bara tre av oss”, sa LIV Golf Jeddah-mästaren. En månad senare ser det säkert ut så, men det är inte Wolff som har huvudet under giljotinen. Det är Chase Koepka som måste ta en uppförsbacke i Promotions Tournament för att säkra sin plats till nästa säsong.

Noterbart är att endast de tre bästa spelarna från kvalturneringen lyfts till den högsta nivån. Medan transferfönstret är i full gång, har hans äldre bror möjlighet att fylla en plats, eftersom LIV Golf sa att den fria byrån kommer att stänga när de tre översta platserna är besegrade. Mitt i den yngre broderns eventuella frånvaro har ett osannolikt golfproffs hamnat i framkant när Brooks Koepka försöker laga vägen med Wolff.

Kan Brooks Koepka och Matthew Wolff hitta en gemensam grund?

LIV Golf avslöjade att Matthew Wolff fortfarande finns med i listan för Smash GC. Piloterad av den femfaldige Major-vinnaren, Wolff är inställd på att fortsätta i Brooks Koepkas raketskepp tack vare det ett år som återstår av hans kontrakt.

Detta innebär också att kaptenen på fartyget måste utstå ett år till av Wolffs “skönhet”. Ett perspektiv han verkligen inte såg fram emot en månad tidigare. Koepka hade ett offentligt fall med sin lagkamrat. “Skastad talang,” det är hur Koepka dubbade den 24-åriga amerikanen i en allmänt publicerad intervju.

Ironiskt nog har Wolff, som erkände sina psykiska problem, presterat bättre än Chase Koepka. Visst, den yngre av bröderna Koepka hade sina ögonblick (minns du det berömda ess-i-hålet i LIV Golf Adelaide?), men på den säsongslånga leaderboarden står han långt bakom Wolff (nr 27) på 48:e plats. Koepkas bästa utflykt var på LIV Tulsa, där han slutade på 26. Wolff, å andra sidan, hade två topp-tio-placeringar, med hans bästa utflykt i Orlando-evenemanget (5:e plats).

Genom att vara inne i den öppna zonen får han chansen att se sitt kontrakt med Smash GC. Enligt uppgift har Brooks Koepka inte sagt upp kontraktet. Men ändå har han en plats kvar att fylla i, eftersom det inte finns någon garanti för att hans bror klarar sig. Det har för övrigt gett ett osannolikt LIV Golf-proffs en chans att komma in i striden.

Mexikanen som kan komma in i den allamerikanska truppen

Enligt LIV Golfs regler har spelare i låszonen (1-24) en chans att förnya sitt kontrakt med sitt nuvarande lag. Carlos Ortiz (15), en medlem av Sergio Garcias Fireballs GC under de två senaste säsongerna, bestämde sig dock för att utforska nya lag. LIV Golf, i sitt officiella tillkännagivande, avslöjade att den mexikanska proffsen har avvisat ett kontraktsförlängningserbjudande med sitt nuvarande lag.

32-åringen hade fyra topp-tio-placeringar den här säsongen och kom på andra plats i Tucson-tävlingen i mars. Hans 15:e plats på den säsongslånga ledartavlan placerar honom också före alla tre av Koepkas nuvarande lagkamrater. Jason Kokrak, den enda kvarvarande lagmedlemmen med en garanterad plats på Smash GC-listan, slutade på 23:e plats.

“Pinsamt”: 10 år in i deras förhållande, Brooks Koepkas “patetiska” attityd blir brutalt granskad av tränaren Pete Cowen

Visst, i Chase Koepkas frånvaro kommer vinnaren av Vivian Houston Open 2021 att vara ett intressant tillskott till laget. Brooks Koepka övervakar säkert situationen med en hökliknande blick.

RELATED ARTICLES

Mest populär