Friday, December 1, 2023
HemBoxingMed veckor kvar av kampen berättar David Benavidez varför Demetrius Andrade är...

Med veckor kvar av kampen berättar David Benavidez varför Demetrius Andrade är i “mer fara” än Caleb Plant i slående bekännelse

Caleb Plant mot David Benavidez var hur personlig som helst. Luften var tjock av spänning, varje omgång var mer än bara en kamp. Demetrius Andrade kanske trodde att han hade tur genom att inte bli personlig med Benavidez, men han kunde inte ha mer fel. Ja Andrade är en svår kille att hata, men om du tror att det ger honom ett försprång i kampen så har du fel.

Eller det är åtminstone vad David Benavidez tycker. När han växlar upp för att möta Demetrius Andrade är atmosfären konstigt annorlunda. Den vanliga manteln av fientlighet saknas. Varför denna plötsliga förändring? Och är Andrade i mer fara för att Benavidez inte är grumlad av ilska?

Är Calm David Benavidez svårare att möta?

Övergången från den intensiva uppbyggnaden gav den senaste intervjun med David Benavidez en överraskande uppenbarelse. När han reflekterade över sina tidigare matcher, särskilt den känslomässigt laddade kampen mot Caleb Plant, uppstod en anmärkningsvärd förändring i hans tankesätt. Den här gången, när han förbereder sig för att möta Demetrius Andrade, verkar hans ton och tillvägagångssätt radikalt annorlunda.

“Jag vet att med Caleb-kampen var det personligt för dig eftersom du vet att det finns mycket nötkött där. Och jag märkte att intensiteten var som en annan nivå av intensitet. Nu med Demetrius som att det är lite svårt att inte ogilla killen eftersom han är rolig, han är lite fånig ibland. Finns det någon förändring i intensitet när man ser att det inte finns en extrem motvilja mot honom?” frågade intervjuaren.

Benavidez svarade, “Nej! Jag känner ärligt talat att han är ännu mer i fara för nu slösar jag inte den energin på i princip bulls**t. Du vet att du har ett sådant nötkött, det är bara bulls**t. Ni kommer att slåss ändå, men det får dig att gå in i ringen med vissa känslor som du vet att du ibland bara vill slå honom med ett stort slag. Med den här kampen finns det inga svåra känslor för Boo Boo Andrade. Jag vet att han är en fantastisk fighter men jag känner att när jag väl inte är i det där hatmolnet i mitt huvud så skulle jag verkligen kunna gå till jobbet och arbeta med kombinationer. I slutet av dagen är det bara att ha kul, du vet, släpp min kombination fri, gå fritt och du vet att alla bara är den jag är.”

Hans ord gav genklang med en nyfunnen klarhet och syfte, vilket signalerade en potentiellt farligare och mer fokuserad version av sig själv i ringen. Denna förändring i attityd, att gå bort från känslomässigt engagemang till ett mer taktiskt tänkesätt, kan bara vara nyckelfaktorn i hans kommande kamp med Andrade.

Tror du att Benavidez nya tillvägagångssätt och de höga förväntningarna som ställs på honom kommer att kulminera i den triumf som många, inklusive Romero, förutspår? Eller kunde Andrade trotsa oddsen och uppröra den favoriserade Benavidez?

RELATED ARTICLES

Mest populär