Wednesday, February 28, 2024
HemBasketballMed Texas som slår rekord på 271 miljoner dollar, vilket lag har...

Med Texas som slår rekord på 271 miljoner dollar, vilket lag har de högsta biljettpriserna i NCAA?

University of Texas Athletics-programmet är redan ett av de rikaste programmen i landet. Det häpnade återigen fansen när det rapporterade 271 miljoner dollar i rörelseintäkter under räkenskapsåret 2023, vilket är ett rekord för NCAA-skolorna. De enorma siffrorna fanns med i dess årliga inkomst- och kostnadsrapport. Enligt USA TODAY erhölls rapporten av dem genom en begäran om öppen register. Detta kommer som en stor överraskning eftersom Texas, enligt de nya siffrorna, ökade sina årliga intäkter till cirka 32 miljoner dollar från 2022.

Vilka är de största bidragsgivarna till Texas rekordstora intäkter?

De rapporterade intäkterna är de högsta under ett ensamt räkenskapsår sedan NCAA startade sitt nuvarande rapporteringssystem 2005. Medan Ohio State hade rapporterat 251,6 miljoner dollar 2022, hade Oregon deklarerat hela 391,8 miljoner dollar 2020. Oregons intäkter hade dock mer än 270 miljoner dollar tilldelas för renovering av friidrottsarenan.

Biljettförsäljningen, bidragen och andra källor såg alla en ökning för Texas. Medan bidragen hade en förbättring på 11 miljoner dollar till att nå 86 miljoner dollar, ökade biljettförsäljningen med orimliga 5,7 miljoner dollar, vilket tog siffran till 63,3 miljoner dollar. Det fanns också en förbättring på 10,2 miljoner dollar från sponsring och royalties.

Texas sportchef Chris Del Conte tackade den “otroliga fanbasen” för deras stöd. Han var snabb med att tacka det “atletiska programmet”. Del Conte avslöjade att en av de största anledningarna till en sådan ökning av intäkterna berodde på den nya arenan, Moody Center.

Läs mer: Kan Purdue behålla nummer 1 NCAA-status när Kansas snubblar ut?

Texas fotbollsprogram tjänade anmärkningsvärda 183 miljoner dollar i rörelseintäkter. Dessutom hade de ett överskott på 122 miljoner dollar över driftskostnaderna. Även om Penn State, LSU och Tennessee alla har rapporterat över 200 miljoner dollar, hamnar de fortfarande efter Texas.

En ytterligare ökning förutspås

Texas rekord har krossat taket eftersom cirka 181 skolors intäkter är lägre. Skolan har samlat in pengarna som behövs för att få en ny fotbollsarena inomhus. Texas kommer att påbörja bygget i juni och kommer att ta cirka två år att slutföra det. Del Conte gav ytterligare en banbrytande uppskattning att det “pågående räkenskapsåret 2024 borde vara bättre än förra året.”

Texas sålde sina 68 000 säsongskort för fotboll tillsammans med biljetter till basket, baseball och softball för män. Det kommer att få fler fördelar genom att dela konferensintäkter när det tar sig till SEC.

Enligt USA TODAY fick Texas cirka $42 miljoner till $45 miljoner från sin nuvarande konferens under räkenskapsåret 2023. Även om det kommer att ta lite tid till läsåret 2025-2026 att vara en fullständig deltagare i Big 12 intäktsdelning, kommer det ändå att tjäna minst 20 miljoner dollar mer än vad det får i Big 12.

Inlägget Med Texas som slår rekord på 271 miljoner dollar, vilket lag har de högsta biljettpriserna i NCAA? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär