Tuesday, February 27, 2024
HemNBAMed Michael Jordans Brand Eyeing Tottenham & Chelsea, Nike lider av ett...

Med Michael Jordans Brand Eyeing Tottenham & Chelsea, Nike lider av ett slag när Puma leder racet för att sponsra FC Barcelona

Nike har sponsrat den spanska jätten FC Barcelona-dräkter sedan 1998. De förnyade affären 2016, och det nya kontraktet sträcker sig till 2028. Dessutom ska den katalanska klubben håva in en summa norr om 150 miljoner dollar per år, efter det nya Nike-avtalet. Ändå har Barcelona tänkt att fördelarna med affären ligger under marknadspriset för en klubb av deras storlek. Så de såg tidigare på att underteckna ett avtal med New Balance. Men klubben har nu hoppat av NB. Det betyder dock inte att Nike är säkert! Tysklands Puma kan vilken dag som helst störta den amerikanska jätten!

Enligt Laia Tudel Prades måste Blaugranas styrelse besluta om de ska byta från Nike till Puma. Puma är just nu närmast att sponsra Barcelonas tröja. Samtidigt är Puma också mycket intresserad av att skaka hand med 5x Champions League-vinnarna. De förbereder enligt uppgift ett erbjudande för de försvarande La Liga-mästarna, vilket är mycket högre än avtalet på 825 miljoner dollar med Manchester City. Eftersom Nike ännu inte har förbättrat sitt erbjudande kan Joan Laporta och Co. skilja sig från den förstnämnda och följa Manchester Citys kostym.

Dessutom ryktas Puma betala mer än 300 miljoner dollar per år för Barca, om affären någonsin genomförs. Barcelonas strävanden efter en lukrativ affär kommer inte som en överraskning, eftersom klubben har en skuld på uppemot 1,3 miljarder dollar. Barcelonas potentiella avhopp kan ytterligare skada Nike, som fortfarande återhämtar sig efter Tiger Woods exit. Det visar sig att vissa engelska Premier League-jättar sannolikt också kommer att lägga bränsle till Nikes elände. Överraskande nog är Nikes långvariga partner, Michael Jordans varumärke, enligt uppgift i centrum för ett EPL-drag.

Michael Jordans varumärke att lägga till Nikes elände efter bomben i Barcelona?

Enligt rykten, Michael Jordans Jordanien varumärke kan troligen sponsra de engelska jättarna Chelsea och Tottenham Hotspurs kläder. Men varumärket Jordan är ett dotterbolag till Nike och hur kommer det att skada dem? Anledningen är enkel. Efter att ha ingått ett 15-årigt avtal med både Chelsea och Tottenham under 2017 respektive 2018, är Nike ensam sponsor för deras tröjor. Och Phil Knight’s Co. tar hem vinsten utan att behöva dela den med några dotterbolag. Men om Jordans Jumpman tar Nikes swoosh-plats i Chelsea och Spurs-dräkterna, kommer det inte att vara fallet. Nike kommer att behöva dela en stor del av sin vinst med MJ:s varumärke.

pic.twitter.com/VRH8UE0Rnj

— Footy Headlines (@Footy_Headlines) 24 januari 2024

Dessutom tjänar inte Chelsea och Tottenham de bästa pengarna på sin Nike-affär. Det är Liverpool som håvar in mest från det amerikanska företaget. Därför kommer det inte att vara förvånande om Chelsea och Tottenham letar efter ett mer lukrativt erbjudande och följer PSG:s färg för att ta på sig Jumpman-tröjor. Det skulle kosta Nikes varumärke och image kraftigt.

Vad är dina tankar om Nikes elände? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

LÄS MER: “It Was Men Against Boys” – Rio Ferdinand om att förlora mot Pep Guardiola och Lionel Messis “otäcka” Barcelona på Wembley

Inlägget Med Michael Jordans varumärke som tittar på Tottenham & Chelsea, Nike lider av ett slag när Puma leder racet mot sponsor FC Barcelona dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär