Wednesday, February 28, 2024
HemCarter BoothMed Maggie Mendelson som vill lämna Nebraska Huskers, kommer den sorgliga verkligheten...

Med Maggie Mendelson som vill lämna Nebraska Huskers, kommer den sorgliga verkligheten för NCAA-volleyboll fram i ljuset

Nebraska Huskers höll en ihärdig show i NCAA Women’s Volleyball den här säsongen. Programmet släppte aldrig en visp av att inte ha många stora namn i truppen. Snarare tillskansade sig kvaliteten plattformen när tuffa frågor ställdes till Huskers. Säsongsfinalen vacklade dock förpackningen av lejonhjärtade lag när Texas Longhorns höll dem på avstånd.

Amerikas favoritvideo idag

Från och med då kunde Nebraska Huskers inte skydda slagen som den tog genom transferportalen. Tydlighetens ögonblick blev mer betydelsefullt när en hängiven följare delade insiderinformation, vilket pekade mot en svår framtid för Huskers och andra program.

Matt Burnell dyker djupt i Nebraska Huskers elände

Den rutinerade journalisten Talia Goodman bröt redan transferportalnyheten om Nebraska Huskers MB Maggie Mendelson, genom att kalla fiaskot olämpligt. Men volleybollföljaren Matt Burnell dissekerade frågan på X:et noggrant. Han kallade frågan för “en bummer”, och medgav, “Maggie är en sådan elitidrottare men hon skulle aldrig riktigt få chansen att bli en stjärna i någon av sporterna i Nebraska. Hon kommer att göra stora saker någonstans.” Snart i tråden förklarade Burnell orsaken då endast 12 stipendier är tillgängliga för volleybollspelarna. För en omgång om 6 med fler spelare på bänken känns den siffran ohyggligt låg. I jämförelse kan basketprogrammen i NCAA njuta av kudden av 15 stipendier.

Problemet gick längre söderut, eftersom Nebraska Huskers bara kunde ogiltigförklara platsen med en MB. Men att ha två lika redan i listan skulle ersättaren bli krånglig för programmet. Som Burnell tillade, kan de behöva erbjuda platsen till någon utan att ge ett stipendium eller så måste de tvinga ut någon från Outside-positionen.

Men två Outside är redan på raden och Nebraska Huskers kommer att behöva fylla upp dessa platser också. Retentionen står också inför en bluff, eftersom rekryteringen aldrig slår igenom som Burnell tillade. Men ändå satsade han för Nebraska, eftersom de har ett bra utbud av lokala talanger. Men andras situation darrade honom.

Minnesota möter också överföringsslaget

Matt Burnell samlade sig från att tänka en djup ihålighet för program som Nebraska Huskers, Texas och Wisconsin när de år efter år lyckades så bra. Men killen sörjde över situationen i Minnesota och såg spridningen av sina bästa spelare till andra läger flera gånger. Tydligen gissade han, men en och troligen den andra kommer att gå förlorad för deras största rival. Detta pekade mot att Taylor Landfairs röda tröja från Minnesota skulle gå över till transferportalen den här säsongen. Förra året var det Carter Booth som Minnesota förlorade mot Wisconsin. Båda dessa spelare spelade på toppen av framgången i Minnesota och lämnade med år i programmet.

Läs mer: NCAA volleybollfans bildar Dream Team för säsongen 2024, kan Texas Longhorns fortfarande besegra dem?

Nu på denna plint av tillfället kunde Matt Burnell bara tillägga: “Det är bara en evig svängdörr och du hoppas att den klickar i ett år.” För Nebraska Huskers skulle de kommande dagarna vara avgörande.

RELATED ARTICLES

Mest populär