Thursday, November 30, 2023
HemeSportsMed Lionel Messi som blir delägare i KRU Esports, här är en...

Med Lionel Messi som blir delägare i KRU Esports, här är en lista över alla fotbollsstjärnor som äger ett Esports-lag

E-Sports-communityt pryddes återigen av en legend i går. Den åttonde gången gillrade Ballon d’Or-vinnaren Lionel Messi blev delägare i KRU Esports, spelfranchisen som bildades av argentinaren Kun Aguero 2020. Först förra veckan häpnade världscupvinnaren världen med sin senaste prestation i franska kapital över stigande superstjärnor inklusive Erling Haaland och Mbappe. Nu ser den före detta Barcelona-stjärnan ut att utöka sina horisonter i nyare territorier.

Med fotbollsfenomets steg över till esportvärlden kommer spelindustrin att förvänta sig att ytterligare en våg av fans kommer över. Även om Messis engagemang i den tidigare Manchester City-legendens spellag definitivt är något för spelare att fira, är han inte den enda fotbollsstjärnan som har fingrarna i spelpajen.

E-sport blomstrar just nu. Med det vill fler och fler populära ansikten från andra sektorer få ut det mesta av den senaste trenden. Esports är med rätta i centrum för uppmärksamheten tack vare det ökande antalet internationella high-stakes-turneringar över hela världen. Under de senaste åren har en lång rad fotbollsstjärnor bekänt sin kärlek till spel och esport. Några av de största stjärnorna i spelet har startat sina egna franchiseavtal och här är de mest anmärkningsvärda nedan!

Ruud Gullit

Den före detta holländska spelaren och managern anses med rätta vara en legend av spelet av många fotbollskännare. Gullit bildade FIFA Esports-serien, Team Gullit, 2018. Teamet är fokuserat på att hitta och utveckla talanger snarare än att bara anmäla sig till turneringar runt om i världen. Dess mål är att utveckla framtida talanger inom FIFA, vilket har lett till att laget har flera fotbollscentrerade samarbeten. Några av de största klubbarna i Europa, inklusive Ajaz, har skrivit på partnerskap med Team Gullit.

Team Gullit är mer som en akademi som fostrar talanger för att gynna den övergripande kvaliteten på esport i allmänhet.

David Beckham

Den tidigare Manchester Uniteds och Englands affischpojke, Beckham, har varit knädjupt inom Esports ganska länge. Efter att den brittiska Esports-franchisen Guild Esports tillkännagavs 2020 blev Beckham snart delägare i laget. Guild Esports har samarbetat med de brittiska sändningsjättarna Sky Sports och Hyper X bland andra anmärkningsvärda. Laget har även en toppmodern träningsanläggning som även fungerar som en akademi där framtida spelare utvecklas.

Bland de anmärkningsvärda tävlingstitlarna där Guild Esports deltar är CS:GO, Rocket League, Valorant och FIFA.

Gerard Pique

En annan före detta Barcelona-spelare, och Messis lagkamrat, tillkännagav sitt produktiva inträde i spelvärlden 2021. Den spanska landslagsspelaren har också sin egen 7-sidiga fotbollsliga och är fast besluten att syssla med andra områden också. Den tidigare försvararen slog sig samman med Ibai Llanos, en spansk streamer, för att lansera KOI för två år sedan. Och nu har KOI blivit ett välkänt namn i tävlingsturneringar för Valornat och Rainbow Six Seige.

David De Gea

Manchester Uniteds tidigare målvakt sa att det var en “dröm som gick i uppfyllelse”, efter att ha lanserat Rebels Gaming 2021. Sedan lanseringen har franchisen varit mycket aktiv i turneringar på regional nivå. David De Gea siktar dock på att göra laget större under de kommande dagarna när de tävlar om en plats och stora League of Legends och Valorant-tävlingar.

“Det är inget sätt. Inte Ronaldo?!”: Ishowspeed lämnade förstummad när Messi vinner Ballon d’Or över Ronaldo 2023

Förra året har De Geas två kollegor, Bruno Fernandes och Juant Mata, också anslutit sig till franchisen som aktieägare.

Thibaut Courtois

Den tidigare Chelsea-spelaren och Real Madrid-legenden fick sitt genombrott i spelbranschen efter att ha investerat i den mexikanska Esports-franchisen DUX Gaming 2020. Laget tävlar främst i FIFA och NBA 2K, vilket gör investeringen till ett rimligt beslut av belgaren.

DUX Gaming är också starkt involverat i både herr- och damfotboll och äger två lag i flera spanska ligor.

César Azpilicueta

Medan Cesar Azpilicueta fortfarande spelade rollen som lagkapten i Chelsea, grundade Cesar Azpilicueta Falcons 2020. Den spanska landskampens franchise har nu konkurrenskraftiga lag som spelar i FIFA- och Valorant-turneringar. Azpilicuetas organisation är för närvarande också ett anmärkningsvärt namn i den andra nivån i den spanska League of Legends som kallas SuperLiga 2nd Division.

Casemiro

En annan Manchester United och tidigare Real Madrid-spelare, Casemiro, har sin egen Esports-franchise som heter Case Esports. Organisationen bildades medan han fortfarande var en av de centrala karaktärerna som fansen väntade på att se i El Classico-matcher. Casemiros engagemang har också hjälpt franchisen att attrahera stora sponsorer från hela världen.

Case Esports tävlar på regionala nivåer av turneringar inklusive i spel som Valorant, FIFA och CS:GO.

Virgil Van Dijk

Den holländske landslagsmannen och Liverpools försvarsspelare är känd för sin udda stil. För någon som Van Dijk är spel inte något som är förbjudet och uppenbarligen skulle han vilja ha en del av handlingen. Van Dijk är en stor aktieägare i Tundra, en brittisk Esports-organisation. Tundra, som grundades 2019, har skapat sig en efterföljare med sina prestationer i FIFA, Dota 2 och Fortnite. Van Dijks engagemang i Tundra är baserat på hans hjälp till franchisen för att uppnå sina affärsmål.

Vilken fotbollsstjärna skulle du vilja ha ett eget Esports-lag och varför? Berätta för oss i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär