Tuesday, February 27, 2024
HemGamingMed GTA 6 bekräftad för 2025, här är alla rekord som spelet...

Med GTA 6 bekräftad för 2025, här är alla rekord som spelet kanske och kanske inte slår

GTA 6 började slå rekord innan spelet ens kom ut. Trailern slog YouTube när den slog rekordet för flest visningar på 24 timmar av en icke-musikvideo, ett rekord som tidigare tillhört Mrbeast. Den decennielånga väntan har lett till en hel del förväntan kring spelet, med tanke på att GTA 5 är den nuvarande innehavaren av 9 världsrekord.

Amerikas favoritvideo idag

Med GTA 5 som det mest sålda videospelet på 24 timmar sedan 2013, och inget spel fortfarande har avsatt det, är den allmänna uppfattningen att positionen är reserverad för GTA 6. Även om det bara är ett rekord som Rockstar Games redan har under sitt bälte för GTA 5, fans har börjat undra vilka andra rekord som GTA 6 kommer att slå.

Bästsäljande videospel inom 24 timmar (kan gå sönder)

GTA 6 förväntas slå det nuvarande rekordet som innehas av GTA 5 för det bästsäljande videospelet inom de första 24 timmarna efter lanseringen. GTA 5 sålde 11,21 miljoner enheter på lanseringsdagen tillbaka 2013. När spelet kommer ut 2025 kommer det att ha gått cirka 12 år mellan lanseringen av spelen.

Det 12-åriga gapet har lett till en del massiv utveckling inom spelbranschen. Nu, genom att dra full nytta av funktionerna i PS5, förväntas GTA 6 sälja bättre än GTA 5 den första dagen.

För närvarande är det näst mest sålda spelet på 24 timmar Cyberpunk 2077 med 8 miljoner sålda exemplar den första dagen följt av det ursprungliga Call of Duty: Modern Warfare 3 med 6,5 miljoner sålda exemplar.

Snabbast säljande TV-spel (Might Break)

Rekordet tillhör för närvarande GTA 5, som tjänade 1 miljard dollar på bara 3 dagar.

Att döma av förväntan och förväntningar på att GTA 6 kommer att vara bättre än GTA V, kan GTA 6 också slå sönder detta rekord. Och med tanke på att det är ett av de dyraste spelen som har gjorts, kommer utvecklarna säkert att hoppas på detta också om de vill få bra avkastning för alla sina ansträngningar att göra GTA 6.

Mest inkomstbringande underhållningsprodukt (kan gå sönder)

GTA 5 rapporteras ha tjänat 8,3 miljarder dollar i intäkter från försäljningen av spelet, vilket gör det till den mest inkomstbringande underhållningsprodukten. Vid release såldes GTA 5 för $59,99 för standardutgåvan. GTA 6 förväntas kosta cirka $70, med hänsyn till priserna för en AAA-titel på nästa generations konsoler, vilket gör den $10 dyrare än dess prequel.

Om GTA 6 ens når framgången med GTA 5, kommer skillnaden på $10 i pris att leda till att den tar positionen som den mest inkomstbringande underhållningsprodukten.

Högsta intäkter som genereras av ett videospel på lanseringsdagen (kan bryta)

Med en spekulerad budget mellan 1 miljard dollar och 2 miljarder dollar kan GTA 6, om den lyckas sälja 12 miljoner exemplar på lanseringsdagen till industristandardpriset på 70 dollar, potentiellt generera 840 miljoner dollar i intäkter inom de första 24 timmarna.

GTA 5 innehar för närvarande titeln för detta, efter att ha genererat mer än $800 miljoner i intäkter under de första 24 timmarna. Cyberpunk är det näst mest sålda spelet på 24 timmar, efter att ha genererat över 500 miljoner dollar. Call of Duty: Modern Warfare 3 säkrade den tredje positionen med mer än $400 miljoner i intäkter inom de första 24 timmarna.

Bästsäljande videospel genom tiderna (kan inte gå sönder)

Det anses osannolikt att GTA 6 kommer att slå rekordet för det bästsäljande videospelet genom tiderna, som för närvarande innehas av Minecraft med 300 miljoner sålda exemplar. Medan Minecraft är ett lättillgängligt spel på flera plattformar, kan GTA 6 ha vissa begränsningar.

För det första kommer GTA 6 endast att släppas på nya generationens konsoler och datorer. Detta begränsar det från att säljas på marknader som Android, iOS och till och med senaste generationens konsoler som PS4, som Minecraft utnyttjar.

För det andra begränsar spelet för en mogen publik antalet spelare som kan spela spelet.

Den tredje drivkraften är att medan GTA 6 förväntas släppas för $70, så har Minecraft sålt för mindre än $30 under de senaste 13 åren.

Bästsäljande videospelsserie genom tiderna (Kanske inte går sönder)

Super Mario Bros, en riktig tungviktare, tar titeln på den mest sålda spelserien med ett imponerande rekord på över 800 miljoner sålda exemplar. På nära håll följer Tetris, Pokemon, Call of Duty och naturligtvis GTA. Men alla du är i 400-intervallet, långt efter Mario.

Det verkar osannolikt att det kommer att kunna överträffa Mario-franchisen. Marios tidlösa tilltalande, enkelhet och omfattande katalog med över 200 spel som släppts sedan 1981 har lett till dess häpnadsväckande försäljning. Medan GTA 6 kommer att göra vågor i spelbranschen, anses det osannolikt att ta sig upp till topplatsen och överträffa Mario.

GTA-serien är en av de mest populära franchiserna inom spel och med GTA 6 kommer fansen att få se vad Rockstar Games har arbetat med i ett decennium. Med spelen som lanseras 2025, vilka rekord tror du att spelet kommer att slå? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär