Saturday, December 9, 2023
HemNBAMed ett överlägset postseasonrekord reflekterar Celtics Legend över utmaningen att försvara Kobe...

Med ett överlägset postseasonrekord reflekterar Celtics Legend över utmaningen att försvara Kobe Bryant

Att möta Kobe Bryant i slutspelet kan vara en av de mest utmanande sakerna i livet. Men en före detta Celtics-legend gjorde detta under sin tid och kom segrande på andra sidan. När han fortsatte att ta sig till NBA-finalerna, var laget som fick honom att besväras av Boston Celtics. Celtics tog över honom 2008, och det var på grund av 2x mästaren Ray Allen.

Ray Allen tog på sig den primära uppgiften att försvara Kobe Bryant, och detta gjorde underverk för laget. Även om det inte gick att stänga ner Los Angeles Lakers-legenden helt gjorde Jesus Shuttlesworth sitt bästa.

Ray Allen gjorde sitt jobb mot Kobe Bryant

Nyligen berättade Ray Allen om sin erfarenhet av att gå upp mot Kobe Bryant i NBA-slutspelet. Enligt Yahoo Sports visste Allen att det var ett tufft jobb att skydda honom, men han gjorde det med all sin kraft.

Han och Celtics visste att det var omöjligt att helt neutralisera honom. Men de ville att Bryant skulle ta tuffa skott och göra varje besittning svårt för honom. sa Allen. “När han tar skott under tvång eller med trötthet, då gjorde jag mitt jobb.”

Kobe Bryant var känd för sitt engagemang och arbetsmoral, så det var svårt att hålla tillbaka honom. Han kämpade sig igenom varje match och gjorde så många skott han kunde. Men Ray Allen var inte fascinerad av detta, eftersom han följde spelplanen.

Allen sa: “Några killar i NBA, och Kobe var en av dem; det är omöjligt att hindra honom från att ta de skotten och inte missa… Det var en uppgift för mig, men jag försökte få honom så trött som möjligt eftersom han också vaktade mig.”

Allen och Kobe i NBA-finalen

Lakers och Kobe mötte Celtics i finalen 2008. Celtics bytte mot Kevin Garnett och Ray Allen. De mötte Los Angeles Lakers i finalen, och detta väckte minnen för alla basketfans. Allen var den primära försvararen på Bryant, och han gjorde sitt jobb bra. I finalen 2008 hölls Kobe Bryant från att skjuta från planen och fick 25,7 PPG. Samtidigt bidrog de tre stora av Celtics nästan lika och vann mästerskapet.

7x NBA-mästare “varnar” LeBron James familj efter att fru Savannah uttrycker sin grymma önskan: “Kommer att sitta i rullstol”

De två lagen möttes igen 2010. Den här gången var det annorlunda. Kobe tränade rigoröst för den här matchen. Han visste allt som behövde göras. Han hade i genomsnitt 28,6 PPG och ledde sitt lag till deras första mästerskap sedan Shaq-eran.

Vad tycker du om matchen mellan Ray Allen och Kobe Bryant? Låt oss veta i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär