Thursday, November 30, 2023
HemGolfMed ännu en uppgörelse på Donald Trumps fastighet lägger LIV Golf till...

Med ännu en uppgörelse på Donald Trumps fastighet lägger LIV Golf till tidigare Ryder Cup-plats till sitt starka schema för 2023

Alla evenemang i LIV golf ägde rum framgångsrikt 2022, med deras sista evenemang i Miami. Kretsen förbereder sig för att göra 2023 till en explosion, och många nyhetsnamn är inställda på att ansluta sig till den Saudi-stödda kursen. Deras första australiska evenemang nästa säsong kommer att äga rum i Australien, enligt VD Greg Norman.

Men många PGA-arenor sägs vara en del av LIV. Invigningsceremonin av banan kommer att äga rum på Mayakobas El Camaleon Golf Club nästa år. Enligt schemat från GolfChannel.com var det inte den enda platsen med ett PGA-arv som togs över av tourens rivaler. Mayakoba har varit värd för World Wide Technology Championship sedan 2007, men nu kommer det att vara värd för LIV:s invigning från 24-26 februari. Deras nästa event kommer att äga rum i Arizona 17-19 mars.

LIV Golf tog över PGA-arenorna?

Enligt rapporterna har den Saudi-stödda kretsen tagit över en tidigare Ryder Cup-plats och gjort den till sin egen för säsongen 2023. Real Club Valderrama är den bästa golfbanan i Spanien. Den har ett arv från att vara värd för ett världsmästerskap i golf 1999 och 2000. Och inte bara det, Ryder Cup 1997 var också förknippat med golfbanan. Men nu kommer systemet att hålla LIV-eventet i Spanien.

DYK DYPARE

Inte bara det, LIV-spelare kommer att spela Arizona-evenemanget på The Gallery på Dove Mountain i Tucson. De är tidigare värdar för WGC-Match Play 2007 och ’08. LIV valde också The Greenbriers Old White-bana för sina West Virginia-evenemang. Den nämnda banan var en gång värd för ett PGA Tour-evenemang från 2010 till ’19. Men nu har LIV kursen.

Inte en överraskning att en annan Donald Trump-ägd golfbana kommer att vara en del av LIV. Den långvariga turnéarenan, Trump Doral, kommer att hålla lagmästerskapet i den Saudi-stödda golftouren. Enligt det preliminära schemat kommer det sista evenemanget att äga rum i Miami. Det preliminära schemat nämner dock inte Florida för mars och Oklahoma för maj-evenemangen.

Kolliderar händelser av PGA och LIV?

Det är inte bara de tidigare PGA- och Europaturneringsplatserna som tagits över av LIV; nu kommer händelserna också att kollidera. Ett av de 14 evenemangen i den Saudi-stödda kretsen kommer att spelas samma dag som ett stort evenemang.

Norman-tourens evenemang i Bedminster, New Jersey kommer att spelas samma vecka som FedEx St. Jude Championship i Memphis. Det är det första av tourens tre slutspelsevenemang, och nu kommer det att kollidera med PGA-evenemanget. Men evenemangen kan också spelas mittemot ett stort mästerskap, ett världsmästerskap i golf eller någon av tourens “upphöjda” evenemang. Svaret kommer med tiden.

Vad är dina tankar om att LIV tar över tidigare PGA-turneringar? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär