Wednesday, February 21, 2024
HemBrad KeselowskiMed alla RFK Racings resurser till sitt förfogande kunde Chris Buescher trumfa...

Med alla RFK Racings resurser till sitt förfogande kunde Chris Buescher trumfa hela NASCAR Grid på Daytona

Det var inget mindre än en berättelse om två fenixar för två Ford-förare, och hur de reste sig ur askan. Medan en förare kunde övervinna hindret i omgång 8 och vinna sitt första mästerskap, visade den andra sig vara en stark utmanare till mästerskapet. Den tidigare föraren är Team Penskes Ryan Blaney, den senare är RFK Racings stigande stjärna Chris Buescher.

Medan Blaney kunde bevisa att sina tvivlare hade fel och höjt sig över sin “Kasey Kahne”-titel, skulle säsongen 2024 bli ett avgörande år för Chris Buescher, efter att han markerat sina kliniska segrar under den gångna säsongen, särskilt sina raka segrar i Richmond och Michigan . Med ett nyvunnet självförtroende i 2023 års Cup-serie är frågan som skymtar över NASCAR-hagen om Brad Keselowskis underbarn kommer att replikera samma prestation i Daytona 500, eller förbli vilse i segrar, efter en ojämn start i Busch Clash-loppet.

Chris Buescher kan vara underdogen som vinner Daytona 500

Det är fortfarande en vecka kvar till Great American Race, men förutsägelserna om en trolig vinnare börjar bli heta. Medan en uppsjö av namn har dykt upp, inklusive 3x Daytona 500-vinnaren Denny Hamlin, är den andra föraren som verkar toppa listan RFK Racings Chris Buescher.

Det var en seger som missade en morrhår för Buescher efter att han slutade fyra i Daytona 500-loppet 2023. Ford-föraren kunde dock lösa sig själv i den vanliga säsongens finaltävling på Daytona, efter att han tagit segern på den ikoniska banan, och efter att ha sett ett nervkittlande vrak. När han gick in i säsongen 2024 kunde Buscher inte sätta sin bästa fot framåt i säsongsöppningen i Busch Light Clash-loppet. Det är dock för tidigt att dra en slutsats om förarens öde.

Segern i finalen under den ordinarie säsongen markerade den tredje segern på en oval bana för föraren. Förutom att markera sina segrar, kunde Buescher undvika några större hinder under den gångna säsongen och spelade bara in en DNF. Dessutom noterade Ford #17-föraren en karriärbästa 12:e plats i genomsnitt och tog hem nio topp-5 och sjutton topp-10 under den senaste säsongen.

Dessutom, på tal om sitt besök på den ikoniska 2,5-milsbanan, har Buescher tävlat på banan sex gånger. Han hade noterat en genomsnittlig finish på 19,8 och en genomsnittlig start på 11,1 samtidigt som han hade två topp-5 och två topp-10. Den nylanserade Dark Mustangen från 2024 ökar farten, som kan slunga föraren till en nyare horisont. På grund av sina monumentala framsteg under säsongen 2023, uttalade Mike Bagley i sin MRN Live-podcast sin ställning till RFK Racings förarodds för Daytona 500.

Han sa: “Efter Ryan Blaney, den andra favoriten att vinna Daytona 500 nu, om du är mycket uppmärksam kanske det inte är förvånande, men det är fortfarande oväntat – det är Chris Buescher. Vegas har Chris Buescher till 11-1 odds för att vinna Daytona 500 just nu, tillsammans med Chase Elliott och Brad Keselowski.

Medan Chris Buescher förbereder sig för ännu en Daytona-seger, är hans lagkamrat och lagägare Brad Keselowski inställd på att gå med i FOX-båset som sändare i Daytona-loppet för Xfinity-serien.

Brad Keselowski kommer att gå med i FOX-montern för Xfinity Series på Daytona

Detta tillkännagivande kommer som ett resultat av en ritual som startade redan 2017, där aktiva Cup Series-förare satte upp båsen och plockade upp mikrofonerna som kommentatorer av loppet. För att hålla bollen i rullning skulle 2024 års Xfinity Series-lopp välkomna Brad Keselowski och Austin Dillon som gästkommentatorer för loppet.

Genom en tweet, uttalade Jim Utter, “.@NASCARONFOX kommer att fortsätta att använda aktiva #NASCAR Cup Series-förare i FS1-båset för alla Xfinity Series-racesändningar denna säsong tillsammans med play-by-announcer Adam Alexander. På Daytona kommer Alexander att få sällskap av cupmästaren Brad @keselowski och @austindillon3.”

Med bara en vecka kvar innan cupserien 2024 startar, verkade spänningen skjuta i höjden bland fansen. Det ska bli intressant att se om RFK Racing-förarna visar sig ha tur och vinner Crown Jewel-racet.

Läs mer: Tony Stewarts NHRA-stjärna kvar i stoftet när dragracing-rivalen slår 338,94 Mph världsrekord

Inlägget Med alla RFK Racings resurser till sitt förfogande kunde Chris Buescher Trump Trump hela NASCAR Grid på Daytona dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär