Saturday, December 9, 2023
HemF1McLaren förstörde två år av Daniel Ricciardo genom "Just Trying Too Hard"

McLaren förstörde två år av Daniel Ricciardo genom “Just Trying Too Hard”

Daniel Ricciardos tid i McLaren har äntligen tagit slut. Efter två bitterljuva år har australienaren äntligen ersatts av sin landsman Oscar Piastri. När Ricciardo lämnade laget kom han nyligen ihåg vad som gick fel med honom i det Woking-baserade laget.

När han pratade om detta på “In The Fast Lane” podcast, uttalade australiensaren, “Den typ av kontinuerlig kamp jag hade var, åtminstone för mig, väldigt långt du vet. Vi har alla våra dåliga lopp, men för att ha så mycket som jag gjorde, och den sorten på nivån, fanns det en tid, du vet, som ett andra varv utanför tempot och som blev [me] klia mig i huvudet.”

”Jag tror att redan förra året, som under sommaruppehållet, slog det mig att jag körde väldigt medvetet, och det var bara. Det var inte naturligt längre, och jag var bara ett steg efter och det var då jag tänkte, okej, jag tror att vi bara försöker för mycket”, hävdade den tidigare Renault-föraren vidare.

Ricciardo kämpar med McLaren-maskinen var en vanlig syn för Ricciardo-fans. Mannen som en gång hade tävlat om stolpar och pallplatser tog sig sällan till Q3 2022. När Ricciardo kämpade, misslyckades han med att hjälpa McLaren med poäng, vilket skulle ha hjälpt det Woking-baserade laget i deras konstruktörsmästerskapsstrid mot Alpine för P4.

En sammanfattning av Daniel Ricciardos vistelse i McLaren

Daniel Ricciardo kom till McLaren från Renault [now Alpine] 2021 och ersatte Ferrari-bundna Carlos Sainz. Med ett kontrakt som fick honom att ta 15 miljoner dollar om året var förväntningarna höga ända sedan han gick ombord på det brittiska laget.

Det första året var hyfsat jämfört med hans andra år i laget. Med totalt 115 poäng tog australienaren sin berömda Monza-vinst i Italien 2021.

115 poäng och en racevinnare under sin första säsong på McLaren. 💪

Megajobb 2021, @DanielRicciardo! 🍯🦡 pic.twitter.com/YaooFb4c3U

— McLaren (@McLarenF1) 13 december 2021

McLaren hade en anmärkningsvärd helg i det europeiska landet den helgen då de tog en lysande 1-2-avslutning.

När det kom in på det andra året blev det värre för Honey Badger. Han kämpade på under hela säsongen när han slutade i ett lågt P11 i förarmästerskapet. Ricciardo tog 37 poäng, medan hans lagkamrat Lando Norris tog P7 och 122 poäng. Ingen pole, pall eller vinst var att visa för australiensaren.

Ricciardo visade en glimt av prestanda i Mexiko, men han kan ha varit en dag försenad och en dollar kort där. Daniel Ricciardo flyttade till sitt tidigare team Red Bull för att ansluta sig som deras reservförare för säsongen 2023. Tror du att han kan ta sig tillbaka till nätet och snart köra en konkurrenskraftig bil?

RELATED ARTICLES

Mest populär