Tuesday, February 27, 2024
HemF1McLaren förstör Red Bull genom att ansluta sig till Lewis Hamilton med...

McLaren förstör Red Bull genom att ansluta sig till Lewis Hamilton med ett speciellt Guinness världsrekord

I en häpnadsväckande uppvisning av snabbhet och precision vid Qatar Grand Prix, firade McLaren inte bara en seger för Oscar Piastri i sprintloppet. Men de tog också titeln för det snabbaste Formel 1-depåstoppet för Lando Norris, vilket slog Red Bulls långvariga världsrekord. Lagets fantastiska helgprestationer toppades av en dubbel pallplats i Grand Prix på söndagen, vilket markerar en betydande prestation för det Woking-baserade laget.

Amerikas favoritvideo idag

Qatars Grand Prix var särskiljande i Formel 1-historien då det introducerade en ny förordning som kräver maximala stopplängder av säkerhetsskäl. Förarna var tvungna att göra depåstopp efter att ha slutfört högst 18 varv på sina däck, vilket resulterade i totalt 54 depåstopp under loppet på 57 varv. Det rekordstora pitstopet landar McLarens namn tillsammans med Formel 1-ljusmannen Lewis Hamilton som har ett speciellt Guinness-världsrekord.

McLarens namn finns i Guinness världsrekordbok

Det rekordstora ögonblicket kom på varv 27 när depåbesättningen på Lando Norris genomförde ett blixtsnabbt depåstopp på bara 1,80 sekunder, vilket slog världsrekordet som Red Bull satte i 2019 års brasilianska Grand Prix, som stod på 1,82 sekunder. namn har nu gått in i Guinness världsrekordbok för deras enastående prestation.

Trots Red Bulls ständiga dominans i DHL Fastest Pit Stop Award, har McLaren lagt ytterligare en fjäder till sin keps genom att ansluta sig till Formel 1-legendaren Lewis Hamilton, som har ett eget Guinness-världsrekord. Rekordet i fokus är de mest på varandra följande Formel 1-tävlingarna ledda. Den brittiske föraren ledde häpnadsväckande 18 raka lopp från 27 juli 2014 till 5 juli 2015 och slog rekordet som sattes 1970 av Jackie Stewart.

Lewis Hamiltons imponerande körning tog slutligen slut i Ungerns Grand Prix när han, trots att han var i pole position, blev omkörd under det första varvet av den slutliga tävlingsvinnaren Sebastian Vettel. Detta rekord, tillsammans med många andra, har befäst Hamiltons status som en av de största förarna i Formel 1-historien.

Nu har McLaren, med sitt oöverträffade depåstopp, tagit sig in i elitserien. Teamet tog nyligen till X (tidigare Twitter) för att visa upp mottagandet av certifikatet för deras rekord.

Zak Brown kastar bort Lando Norris golfkunskaper genom att avslöja en rolig berättelse från “The Netflix Cup”

Vid sidan av sitt team har Lando Norris också etsat in sitt namn i Formel 1-historien genom att vinna ett pris som tidigare vunnits av sådana som Verstappen och Hamilton.

Lando Norris hamnar i samma liga som Max Verstappen och Lewis Hamilton

McLarens stjärna, Lando Norris, har vunnit den prestigefyllda Lorenzo Bandini Trophy på grund av sin spektakulära form under andra halvan av säsongen 2023 efter att McLaren hade en stor uppgradering. Denna utmärkelse, som tidigare tagits emot av Landos förare som Max Verstappen och Lewis Hamilton, är en årlig hyllning till den bortgångne Lorenzo Bandini, en uppskattad mästare som tragiskt miste livet i en brinnande krasch under Monaco Grand Prix 1967.

Beslutsprocessen bakom priset anförtros åt en panel med 12 domare, bestående av både motorsportjournalister och tidigare F1-lagmedlemmar. Till skillnad från konventionella kriterier baserade på tävlingsresultat och slutplaceringar, ligger tyngdpunkten på mottagarens karaktär och deras övergripande inställning till sporten.

Pristagaren tilldelas ett distinkt pris – en keramisk kopia av Bandinis Ferrari 312/67, komplett med det ikoniska numret ’18’. Tillverkad av mästerkeramikern Goffredo Gaeta, presenteras denna replik ceremoniellt till vinnaren i Bandinis hemstad Brisighella i Emilia-Romagna, vilket ger en touch av historisk betydelse till äran.

När han säkrade Lorenzo Bandini Trophy, ansluter sig Lando Norris inte bara till raden av F1-arbetare utan hyllar också en racingikon vars okuvliga anda och charm satt ett bestående märke på sporten.

RELATED ARTICLES

Mest populär