Wednesday, February 1, 2023
HemF1McLaren F1-män lämnades salta med Lewis Hamilton-svek - hotad Mercedes Titan som...

McLaren F1-män lämnades salta med Lewis Hamilton-svek – hotad Mercedes Titan som han aldrig skulle vinna

Lewis Hamilton skapade chockvågor 2012 när han meddelade sitt beslut att lämna McLaren och gå med i Mercedes. Det var en enorm chansning på den tiden, eftersom Mercedes var ett relativt nytt team på nätet utan en rik historia eller ett framgångsrikt meritlista. Men Hamiltons chansning lönade sig enormt då han lade till 6 titlar till sin befintliga med McLaren i sitt troféskåp.

Förståeligt nog var några av McLaren-cheferna frustrerade över att förlora en talang som Hamilton till Mercedes. Det gick inte att förneka att Lewis var en av de mest eftertraktade förarna på nätet. Förre McLaren-teamchefen Martin Whitmarsh fortsatte till och med att hota Lewis med att han inte skulle vinna en titel om han lämnade McLaren. Resten är, som vi alla vet, historia.

Whitmarsh nämnde, “Mercedes är en fantastisk partner till oss och de är ett fantastiskt team. Men för alla som lämnar McLaren och han vill vinna, tror jag att det är ett misstag eftersom jag har tro och tro på det här laget.”

Han tillade, “Jag skulle inte råda någon att lämna McLaren om de vill vinna”

Även den tidigare McLaren-chefen, Ron Dennis, var inte så nöjd med Hamiltons beslut. Dennis sa: “Jag tycker att det är fel att skildra att Lewis lämnade det här laget. I slutet av dagen hamnar du i en situation där du kommer att separera om omständigheterna inte är rätt. Livet handlar inte om att en person bestämmer någonting. Det är aldrig så. Det handlar om omständigheterna.”

Ironiskt nog förblir Mercedes-mannen den siste föraren att lyfta ett mästerskap med det Woking-baserade teamet.

Lewis Hamilton avslöjar vad som övertygade honom att gå med i Silver Arrows

I en intervju krediterade han två personer för att de gjorde flytten möjlig. De två personerna var Ross Brawn och avlidne Niki Lauda.

Hamilton sa till Sky Sports i en intervju med Valentino Rossi, “Mercedes var en del av mitt team tidigare.” Han sa också, “Men de kämpade verkligen. De var som det femte bästa laget, men Ross Brawn kom hem till mig, min mammas hus i köket – vi drack te. Han berättar för mig de olika sakerna de gör för att utvecklas som ett lag, och jag tänker för mig själv, “det här är väldigt overkligt”…”

Hamilton minns sedan sitt samtal med Niki när österrikaren bad honom att gå med i laget. Följaktligen ifrågasatte han den trefaldiga titelvinnaren om Mercedes oförmåga att vinna lopp. Lauda sa åt Lewis att ställa Brawn samma fråga för svar.

Vinnaren med 103 lopp anslöt sig så småningom till Silverpilarna. Han krediterade både Brawn och Niki Lauda för deras gemensamma ansträngningar som övertygade honom att göra bytet.

Det är inte många som skulle ha modet att ta ett så vågat steg att lämna en framgångsrik outfit som McLaren i Formel 1. Hans tapperhet och oräddhet är några egenskaper som gör honom till en championförare. Tror du att Lewis kommer att vinna sin rekordstora 8:e titel?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär