Den tidigare slovakiska tennisstjärnan Daniela Hantuchova har stött Serena Williams för att lägga till sina 23 Grand Slam-titlar under den nya säsongen.

Amerikanern vann sin sista Major-titel vid Australian Open 2017 och gick förbi den tyska legenden Steffi Grafs rekord med att vinna 22 Grand Slam-troféer.

Serena Williams
NEW YORK, NEW YORK – SEPTEMBER 09: Serena Williams i USA reagerar på en förlorad poäng under sin kvinnliga singelfinal i kvartfinalen mot Tsvetana Pironkova i Bulgarien dag tio i US Open 2020 vid USTA Billie Jean King National Tennis Center i september 9, 2020 i Queens stadsdel i New York City. (Foto av Al Bello / Getty Images)

Daniela Hantuchova säger att Serena Williams går in i varje turnering som en favorit

Men hon har inte haft mycket framgång på Majors sedan dess.

Serena tog semifinalen i US Open i år men förlorade mot den vitryska Victoria Azarenka.

Hantuchova säger att det finns mycket mer tennis i Serena

Det faktum att hon gick troféfritt i sina fyra senaste Grand Slam-tävlingar går inte förlorat för henne och enligt Hantuchova har 39-åringen fortfarande det i sig att skriva mer Grand Slam-ära.

På en podcast sa Hantuchova, “När hon deltar i en turnering har hon en chans.”

Hon sa att Australian Open nästa år skulle vara Serenas bästa chans att vinna sin 24: e Grand Slam-titel.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Serena Williams (@serenawilliams)

“Jag tror att Australian Open kan vara den bästa för henne eftersom hon är borta från något av det tryck hon får på Wimbledon och US Open och hon kan koncentrera sig på sin tennis,” Hantuchova sa.

Serena har ännu inte deltagit i Australian Open

Serena, som hoppade över några händelser i WTA-kalendern i år, med hänvisning till pandemin, har fortfarande inte bekräftat deltagande för Australian Open.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Serena Williams (@serenawilliams)

“Om det finns ett bra ställe för henne att få den här skivan, kanske det kommer att vara Down Under. Förhoppningsvis kan hon komma dit och vi kan hitta ett sätt att spela med denna karantänfråga, ” sa den tidigare slovakiska stjärnan.

Amerikanern har inte vika för allt prat om sin framtid inom tennis och håller på med en ansträngande träningsrutin för att hålla sig i form för titlar.

Moderskap har inte tagit bort någonting från sin järnvilja och hårda konkurrensanda, och trots sina motgångar i Grand Slam har hon vägrat att överväga pension.

Läs mer: ”Ögonblick som jag inte kommer att återhämta mig”: Serena Williams Detaljer om tiden som tillbringats med familjen under Covid-19-pausen

I vad som är en sällsynthet för amerikanen slutade Serena utanför topp-10 på WTA-spelarnas rankning vid årsskiftet.

Det i sig borde vara tillräckligt motiverande för amerikanerna att studsa tillbaka som tennisvärlden vet att hon kan.