Wednesday, February 28, 2024
HemF1Max Verstappens klagomål med 2026-reglerna får stöd som Red Bull-direktör avslöjar FIA:s...

Max Verstappens klagomål med 2026-reglerna får stöd som Red Bull-direktör avslöjar FIA:s halva åtgärder

Även om Formel 1 har åtagit sig att göra sporten mer miljövänlig, är inte alla alltför entusiastiska över riktningen sporten är på väg mot. 2026 års specifika kraftenheter kommer att dela effekten 50:50 mellan förbränningsmotorer och elkraft, och röd tjur var det första teamet som tog upp allvarliga farhågor om vad det kan betyda för åtgärder på banan. Max Verstappen uppgav också att data de har sett på simulatorn ser hemska ut. Red Bull teknisk chef Pierre vakt har också hoppat på tåget och varnat Formel 1 för chassirelaterade fixar.

Amerikas favoritvideo idag

På grund av dess komplexitet och höga tillverkningskostnad kommer 2026-bilarna inte längre att använda Motor Generator Unit – Heat (MGU-H). Det har dock en direkt inverkan på bilens prestanda på raksträckorna. Under deras simulatorkörningar märkte Red Bull att 2026-motorerna visar en betydande effektminskning när de närmar sig slutet av en lång raksträcka. För att kompensera för detta kraftfall överväger F1 att införliva aktiva fram- och bakvingar i chassit tekniska föreskrifter, i syfte att minimera motståndet. Men enligt Pierre Wache är detta bara en snabb lösning på vad som är ett mycket större problem med 2026 års regelverk.

Wache uppmanar Formel 1 att ta itu med det verkliga problemet istället för halva åtgärdar

Enligt Wache är det viktigt att förstå problemet på en bredare nivå och fastställa de nödvändiga bilegenskaperna istället för att försöka åtgärda problemet utan en heltäckande strategi i åtanke. Han säger att om man förlitar sig för mycket på aerodynamiska enheter kan det äventyra strävan efter en målinriktad viktminskning på 50 kg för 2026. Det har förekommit diskussioner om att byta från den föreslagna kraftdelningen på 50:50 för att öka fokus på den 1,6-liters turboladdade förbränningsmotorn.

Wache klargjorde dock att det är en utmaning att ändra motorkonceptet på grund av de längre design- och utvecklingstiderna för Power Units jämfört med chassikomponenter. ”Problemet är att designtiden och utvecklingstiden för en motor är längre än chassit”, citerade Autosport Wache. “Så, att ändra konceptet för ICE, batteriet och den elektriska kraften börjar bli väldigt svårt för dem vid det här laget.”

“Men grejen är att de inte tänkte igenom hela konceptet (av 2026 års regelverk) samtidigt. Först definierade de motorreglerna och nu måste vi klara det på chassisidan för att kompensera för problemet vi har.

F1 2026-motoruppdateringar: Ferrari genomför första testet, Mercedes före tävling och Red Bull står inför den största utmaningen.

Sedan Red Bull har gått före i utvecklingen av 2026 års drivlina (som rapporterats av Christian Horner), var de de första att köra simulatortester. Max Verstappen var särskilt inte nöjd med dynamiken i bilen.

Vad märkte Max Verstappen under simulatorkörningarna?

Enligt en Reuters-rapport från juli 2023 avslöjade Red Bulls teamchef Christian Horner att deras accelererade framsteg med att utveckla sin 2026-motor har väckt några potentiella problem. Horner sa att den snabbaste vägen runt banan kan kräva att förare växlar ner på raksträckor för att ladda batterierna.

Max Verstappen uttryckte behovet av att lösa dessa problem snabbt eftersom 2026 är precis runt hörnet. Verstappen upprepade Horners bedömning att Red Bull ligger före schemat och antydde att andra förare kanske inte är fullt medvetna om de nya problemen.

Enligt Verstappen, “Om du går rakt ut på raksträckan vid Monza… som 400 eller 500 (meter) före slutet av rakan, måste du växla ner rakt ut eftersom det är snabbare. Jag tror att det inte är vägen framåt. Vi måste se allvarligt på detta för jag menar, 2026 är inte så långt borta. Och För tillfället ser det väldigt dåligt ut för mig utifrån alla siffror och vad jag redan ser från datan.

Kommer den aktiva fjädringen att kunna kompensera för kraftbortfallet på raksträckor genom att minska motståndet? Det kommer vi bara att få reda på med tiden. Men under tiden verkar de farhågor som Max Verstappen och Red Bull tar upp utgöra ett legitimt problem för racingdynamiken. Vad är dina tankar om saken? Dela med oss ​​nedan i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär