Saturday, January 28, 2023
HemF1Max Verstappen villig att "bryta ett ben" i 111 Mph mot strikta...

Max Verstappen villig att “bryta ett ben” i 111 Mph mot strikta Red Bull-order som ger efter för grammet

Vi har sett vilket best Max Verstappen är på en F1-bana de senaste två åren. Man skulle kunna tro att det skulle tillfredsställa hans behov av snabbhet att utmärka sig på toppen av motorsporten för öppna hjul. Men vi fick nyligen reda på att han är ett stort MotoGP-fan, och det enda som stoppar honom är orderna från Red Bull.

Max Verstappen satte sig nyligen ner för en intervju med MotoGP. Till hans sällskap fanns ingen mindre än den 6-faldige MotoGP-världsmästaren Marc Marquez. I den roliga korta intervjun frågade de Max: “För Max, vad är det mest fascinerande med MotoGP?”

Max Verstappen svarade, “De här killarna är galna. Jag menar hastigheterna du har på gatan, hästkrafterna på cykeln, jag skulle vilja prova det en dag. Jag får fortfarande inte göra det.”

Till detta frågade Marc honom varför det var så. Holländaren svarade att laget inte tillät honom. MotoGP-mästaren sa sedan till honom att han kunde åka nu med tanke på att det är en lågsäsong för honom, vilket Max lustigt svarade, “Ja, jag kan bryta ett ben.” F1-mästaren är inte långt ifrån sin bedömning eftersom, enligt Box Repsol, MotoGP-cyklar går på 111 MPH i genomsnitt.

Marquez föreslog honom att han bara kunde åka i det lätta läget, vilket Max inte ville göra eftersom han njöt av att gå fort. Marc frågade honom om han ville få knäet till marken medan han svängde. Max svarade, “Precis, du måste se bra ut för bilderna.”

Efter en rolig fram och tillbaka mellan de två åkarna berättade Verstappen hur fascinerad han var över hur fysiskt krävande MotoGP var. Han hyllade också sporten för att ha flera tillverkare, som alla är kapabla att vinna GP.

Max Verstappens önskan att köra en MotoGP-cykel är inte ny

Verstappens fascination för MotoGP är inte ny. I en intervju 2018 med De Telegraaf uttryckte han sin önskan att testa en cykel, eftersom Red Bull också var en konkurrent i den andra sporten. Begäran avslogs dock även då.

Max avslöjade, “Red Bull är också en sponsor i MotoGP med Honda och KTM. Jag skulle gärna prova en på en bana, som Red Bull Ring. Men ingen chans. De sa absolut nej.”

Kom igen, Red Bull, det här är din guldpojkes långvariga krav. Dessutom kommer det att vara en magnifik syn för fansen att se deras favorit F1-förare prova sig fram på en racercykel. Få det att hända redan!

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär