Sunday, December 10, 2023
HemF1Max Verstappen ställde en splittrad fråga om "Red Bull i Ryssland" av...

Max Verstappen ställde en splittrad fråga om “Red Bull i Ryssland” av ukrainsk aktivist

Red Bull vann konstruktörstiteln genom att avsluta Mercedes surrealistiska dominans på 8 år. Det var dock ingen okomplicerad säsong för dem. Milton-Keynes-teamet befann sig inblandat i flera kontroversiella situationer, som kostnadstaket-sagan, under säsongens gång. Dessutom, trots säsongens slut i söndags, befann sig Red Bull i ännu en stor kontrovers.

Red Bull har haft sin beskärda del av kontroverser den här säsongen. Nyligen kallades de ut av 2022 års Nobels fredspristagare Oleksandra Matviichuk. Konflikten mellan Ryssland och Ukraina har påverkat inte bara de två länderna, utan många andra. Som ett resultat beslutade F1 att ställa in det ryska GP, som ursprungligen var planerat att arrangeras i Sotji i år.

I en video som gör rundor på Twitter, Oleksandra sa, “Detta är ett meddelande till Max Verstappen och alla Red Bull-atleter. Jag heter Oleksandra Matviichuk. Jag är en ukrainsk människorättsförsvarare, chef för Center for Civil Liberties. Jag vet att det är farligt att köra en Formel 1-racerbil, men för miljontals människor är det väldigt farligt bara att vara i Ukraina.”

Oleksandra ropade ut den regerande F1-mästaren i sin video. Hon tillade, “Max, du är en ledande varumärkesambassadör för Red Bull. Kan du fråga dem varför Red Bull fortfarande säljs i Ryssland medan så många globala varumärken har dragit sig tillbaka?

“Jag ber om ert stöd för att övertyga Red Bull att stoppa deras verksamhet i Ryssland.”

Varken Verstappen eller Milton-Keynes outfit har släppt något uttalande om videon än.

F1-fans reagerar på videor som ropar ut Red Bull Racing på Twitter

F1-fans runt om i världen reagerade på videon som ifrågasatte Red Bulls försäljning i Ryssland för mer klarhet och svar. De delade med sig av sina frågor och åsikter på Twitter.

@röd tjur Wow… du är fortfarande i Ryssland. WTF är det fel på dig? https://t.co/KbDeY8SkDU

— TOMMY JOY (@rosebudjoy2) 23 november 2022

Hallå @redbullracing @Max33Verstappen @SChecoPerez ?? Varför är du fortfarande i Ryssland? #F1 https://t.co/0XSI01N77v

— Unicorn🦄 (@hamburgerh0tdog) 22 november 2022

Ett fan hävdade att Red Bull “inte kommer att bry sig tyvärr” om frågan.

Jag hoppas att någon på Red Bull ser detta och att de slutar sälja sina produkter i Ryssland. På Red Bull Racing kommer de tyvärr inte bry sig. https://t.co/QpbIKdjO5k

— Marina (@xxoMarina) 22 november 2022

Få för helvete ur Ryssland RedBull. WTF https://t.co/QXRBxmF5B6

— James Aichlmayr (@JAichlmayr) 22 november 2022

Några fans förklarade vikten av att Max Verstappen talar för en så viktig och känslig fråga. Dessutom insisterade de också på att teamchefen Christian Horner och Red Bulls Helmut Marko skulle få ett slut på det.

Gör det rätta och lämna Ryssland. Tills dess inga tjurar för mig.

— jim simpson (@jimsimp37042768) 22 november 2022

Tyvärr finns det många västerländska företag kvar i Ryssland… häpnadsväckande verkligen.

— @Mart (@Mart030368) 22 november 2022

Svaren på detta säger varför de skulle störa Redbull racing och Max Verstappen om detta…max är i princip det största namnet i hela varumärket Redbull rn, tillsammans med hans team. Lewis fick skulden av media för Mercedes val av sponsor, varför är Max annorlunda? https://t.co/WAWvn6KGC8

— nicole🦄 (@f1xnicole) 23 november 2022

Christian Horner och Helmut Marko måste stoppa detta 😡😡😡 https://t.co/KM4xKAjJMS

— Thijs (@lfcthijs) 22 november 2022

Efter att ha blivit krönt till dubbel världsmästare njuter holländaren verkligen av att ha en enorm räckvidd. Tror du att Max Verstappen och RBR kommer att svara på frågorna från Oleksandra Matviichuk?

RELATED ARTICLES

Mest populär