Tuesday, February 27, 2024
HemF1Max Verstappen som stjäl Sergio Perez enda fördel avslöjas som orsak till...

Max Verstappen som stjäl Sergio Perez enda fördel avslöjas som orsak till mexikanarens fall

Det råder ingen tvekan om att det för närvarande inte finns en bättre förare i F1-världen än Max Verstappen. Holländaren dominerade hänsynslöst säsongen 2023 på väg att vinna sitt tredje mästerskap och slog flera rekord. Men trots hans felfria och konsekventa körning tidigare tror en F1-expert att han har lagt till ytterligare en färdighet till sina racingtalanger, vilket har varit orsaken till hans lagkamrat Sergio Perez elände.

Amerikas favoritvideo idag

Mexikanen inledde säsongen 2023 på lika villkor med Verstappen, med sin önskan att slåss om mästerskapet på rätt väg, vilket blev brutalt hånade. Han ramlade dock snart av vagnen och gav efter för trycket. Under denna tid utvecklade hans största rival och stal en färdighet från mexikanen han saknade tidigare.

The King of the Streets, alias Sergio Perez, hade en speciell uppsättning färdigheter i sin arsenal som gjorde honom så bra på smala gatubanor. Vi såg glimtar av det under de fyra första loppen när Perez vann loppet på Baku City Circuit. Men enligt F1-experten Peter Windsor i sin senaste YouTube-video fyllde Verstappen denna lucka i sina racingfärdigheter. Och det ledde till Perez fall.

På frågan om Verstappen är den bästa F1-föraren i modern tid, sa han, “Jag kände att Perez känsla för dragkraft och baksidan av bilen, att applicera kraft är det som var en sak som Max behövde förbättra. Det är något som Perez visade från långsamma hörn av Baku, Monaco och andra banor. Och jag tror Max har i stort sett gjort det nu. Max är ganska mycket med Perez. Jag tror att det var därför Perez kämpade mer i slutet av 2023 än vad han var föregående år eftersom Max nu har täckt den lilla basen också. Så han är ännu bättre än han var i det området, förmodligen lika bra som Perez nu.”

Från Daniel Ricciardo till Sergio Perez – Vilken Red Bull-lagkamrat utmanade Max Verstappen mest?

Faktum är att holländaren har samma åsikt också, eftersom han gång på gång har visat att han är mycket, mycket snabbare än Perez i lika maskineri.

Max Verstappen generade Sergio Perez med ett enkelt och ärligt erkännande

Vi minns alla scenariot under Belgiens GP där Verstappen startade loppet i P6, och Perez var på första raden i P2. Holländaren var dock i ledningen på nolltid och avslutade loppet 22 sekunder före sin Red Bull-lagkamrat, som korsade linjen i samma position som han startade. Detta gav fansen en tydlig jämförelse av skillnaden i tempo mellan de två förarna i lika maskineri.

Detta blev ett diskussionsämne även under den japanska GP. Vi är alla medvetna om att Perez svagaste punkt är hans kvaltempo. Så när Verstappen varva 0,7 sekunder snabbare än Perez, gjorde han ett enkelt erkännande, vilket generade mexikanen. När intervjuaren påpekade: “Hela helgen har du varit mycket snabbare än Checo. Nu igen, 0,7 sekunder. Har du en förklaring till detta? Är det någonting?” Verstappen svarade, “Nej, det enda jag kan säga är att våra bilar är likadana.”

Det har gått utför för Sergio Perez ända sedan han öppet utmanade Max Verstappen om mästerskapet. Han har fortfarande höga förhoppningar på 2024. Låt oss se om han kan axla tyngden av förväntningarna den här gången.

RELATED ARTICLES

Mest populär