Wednesday, December 6, 2023
HemF1Max Verstappen siktar subtilt på att ta bort glansen från "King of...

Max Verstappen siktar subtilt på att ta bort glansen från “King of Streets” Sergio Perez triumfer: “Kul för bilderna, men…”

Det är inte ovanligt att höra en F1-förare berätta om sin favoritbana. Så naturligtvis, eftersom de har några favoritlåtar, finns det också låtar som de inte gillar lika mycket. För att ge ett exempel, den tvåfaldige mästaren Max Verstappen njuter av sina utflykter på de permanenta banorna, men när det kommer till gatubanorna är han inget stort fan. Den här avslöjandet kommer direkt från hans exklusiva intervju med FORMULE 1 Magazine, där holländaren också tog en möjlig gipp på sin lagkamrat Sergio Perez.

Det holländska lejonet har dominerat F1-banorna i år och vunnit 15 av 22 lopp. Även om holländaren har vunnit en hel del gatukretslopp som Monaco, Miami, Jeddah och Baku de senaste åren, har han aldrig älskat detsamma.

På frågan om han skulle vilja se färre gatubanor i F1-kalendern, sa Max Verstappen: “Formel 1-bilar är verkligen inte gjorda för det. Jag gillar inte gatukretsar alls längre. Absolut inte med den ännu större och tyngre nya generationen bilar. Med de gamla bilarna var det fortfarande genomförbart, men nu…”

“I Monaco och Singapore var jag mycket besviken över hur de nya bilarna tog sig ut på gatorna. För tung, för stel, du kan inte ta trottoarkanter med den längre. Bilarna är helt enkelt inte byggda för det. Gatukretsar.” Han avslutar, “är roliga för bilder, men inte för racing.”

Om du missade det, så tog Red Bulls spjutspets möjligen ett svep på sin lagkamrat med dessa kommentarer eftersom Max Verstappen, som inte gillar att tävla på gatorna, har en lagkamrat som utan tvekan är “kungen av gatorna”.

Max Verstappens lagkamrat Sergio Perez är kungen av Street Circuits

På banorna där andra förare ofta misslyckas med att fullfölja sina lopp, upplevs Checo Perez prestera ganska bra. Max Verstappen har ett övertag på de permanenta banorna. Men när det kommer till gatorna är Sergio Perez utan tvekan kungen av streetracing.

Att tävla på Street Circuits är en av de största utmaningarna för alla förare. En bilist lämnas utan felmarginaler och behöver också en hög koncentrationsnivå för att korsa den rutiga flaggan först. Trots det vann Checo Perez sitt 4:e Grand Prix på ännu en gatubana i år.

Med sin senaste vinst lade Perez till Singapore på listan över sina erövrade gatubanor, som Baku och Monaco. Dessutom har han tagit flera pallplatser på dessa banor.

Formel 1 blommar. Sportens popularitet har nått en helt ny nivå. Med den växande kalendern, tror du att FIA kommer att lägga till fler gatubanor till en säsong? Och vad tycker du om dessa spår?

RELATED ARTICLES

Mest populär