Monday, December 4, 2023
HemF1"Max Verstappen nästan inte existerade": Den fruktansvärda incidenten från 1994 kunde ha...

“Max Verstappen nästan inte existerade”: Den fruktansvärda incidenten från 1994 kunde ha rånat F1 World of Witnessing Dutch Glory

Tänk om Max Verstappen aldrig funnits? Tänk om Red Bull Racing aldrig hade en förare att gå hals mot hals mot mäktiga Lewis Hamilton och Mercedes under turbohybridtiden? Enligt Martin Brundle fanns det en chans att det är precis så det skulle ha sett ut i Formel 1.

Den brittiske före detta F1-föraren var i en situation i Brasilien 1994 där antingen han eller Jos Verstappen kanske inte kom ut levande. Om Brundle inte skulle ha tagit sig ut skulle F1 ha förlorat en av de mest fascinerande Formel 1-personligheterna någonsin. Men om Verstappen Sr. inte skulle ha kommit ut levande, skulle F1-världen aldrig ha sett vad de bevittnade 2021 och 2022 med Max Verstappen.

När han pratade om kraschen, enligt Daily Star, berättade Brundle: “Jos Verstappen rullade över mitt huvud så Max Verstappen existerade nästan inte. Vi överlevde det alla på något sätt och jag bokstavligen kröp tillbaka till gropen härifrån.”

Den brittiska F1-kommentatorn sa vidare om hur han har turen att ha levt vidare därifrån, “I den officiella invigningen [TV] krediter, de visar min krasch så jag har en daglig påminnelse om hur jag nästan dog i det här hörnet 1994.”

Vad hände i Brasiliens Grand Prix 1994?

1994 års brasilianska Grand Prix var ett av de mest efterlängtade loppen den säsongen, eftersom det var säsongsinledningen. Men ingen trodde att loppet kunde se en farlig olycka som involverade fyra bilar!

Jos Verstappen, Benetton-Ford, tvingad av banan av Eddie Irvine, Jordan-Hart, Brasiliens GP, 1994. #F1 pic.twitter.com/qXxD1JdFOL

— F1-bilder (@F1_Images) 31 mars 2017

Fyra förare som var inblandade i kraschen var Jos Verstappen, Martin Brundle, Eddie Irvine och Eric Bernard. Jos Verstappen, Max Verstappens pappa, var 22 år när han debuterade för Benetton. När det kommer till Martin Brundle så flyttade han till McLaren inför säsongen 1994.

När loppet startade intensifierades kampen om mittfältet. På varv 36 flyttade Irvine till vänster för att varva Bernards bil, Ligier. Som ett resultat misslyckades han med att upptäcka Verstappen och knuffade av honom i gräset. Strax efter detta flög holländarens bil upp i luften och kolliderade med Brundles huvud, vilket splittrade upp hans hjälm.

Som tur var kom både Verstappen och Brundle undan med livet i behåll. Det var verkligen en lycklig dag för dem. Annars hade sporten förlorat två duktiga individer samt den kommande flerfaldiga världsmästaren Max Verstappen.

RELATED ARTICLES

Mest populär