Friday, December 8, 2023
HemF1Max Verstappen dyker upp som Red Bulls nya "Whisperer" efter att Sergio...

Max Verstappen dyker upp som Red Bulls nya “Whisperer” efter att Sergio Perez förlorat en av sina största tillgångar: “Vi var inte tvingade…”

Red Bulls teamrådgivare Helmut Marko delade några interna avslöjanden med “Motorsports” i en nyligen intervju. Med hur säsongen slutade för det segerrika österrikiska laget, orsakade händelserna som ledde fram till några nya förändringar i lagets funktion.

Helmut Marko delade med sig av sina tankar om det senaste loppet som ägde rum på Yas Marina Circuit för Abu Dhabi Grand Prix. När han reflekterade sa han att Ferraris Charles Leclerc, tillsammans med hemmapojken Max Verstappen, hade följt strategin för ett pit-stop.

De var inte bara framgångsrika med att få däcken att hålla, utan bibehöll också sina respektive ledningar. Vanligtvis är Perez den som klarar av dessa med lätthet. Så var dock inte fallet senast.

Han förklarade, “Perez pressade för hårt i början av den första stinten.”

“Som ett resultat var vi tvungna att ta in honom tidigare än planerat. Av alla killar längst fram var han den första vars däck gick”, fortsatte han.

“Vi tvingades inte till det där tidiga stoppet av Ferrari. Nej, vi tvingades till det där tidiga stoppet av Perez eget däckslitage. Max har gradvis blivit en däckviskare. Vi ger honom en viss plan och han genomför den optimalt”, sa han avslutningsvis.

Helmut gav vidare insikter i vad som hände i Abu Dhabi.

Helmut Marko om hur saker och ting löste sig för Red Bull i Abu Dhabi

Marko förklarade hur det lossnade med det holländska lejonet på banorna under loppet i Abu Dhabi.

Han sa, “I Abu Dhabi, till exempel, med Max hade vi redan antagit en one-stop. Av samma överväganden hade vi valt två stopp med Perez, även om hans första stopp ändå kom tidigare än vi förväntat oss.”

Marko uttryckte sin stolthet över att ha uppnått de fenomenala resultat som det österrikiska laget hade misslyckats med att åstadkomma den här säsongen.

Avslutningsvis sa han: “Teamet och båda förarna har gjort ett fantastiskt jobb. Den enda nackdelen med det är att det inte blir lätt att toppa den här säsongen igen.”

Som F1-fan, tror du att Red Bull kommer att lyckas toppa den här säsongen under det kommande året 2023?

RELATED ARTICLES

Mest populär