Sunday, February 25, 2024
HemNBAMavs Skaderapport: Spelar Luka Doncic mot Shai Gilgeous Alexander och Co?

Mavs Skaderapport: Spelar Luka Doncic mot Shai Gilgeous Alexander och Co?

Efter en framgångsrik roadtrip på tre matcher till Pennsylvania och New York, som avslutades med en imponerande vinst på 14 poäng över Knicks, beger sig Dallas Mavericks nu hemåt. Segern med 122-108 över New York Knicks såg Luka Doncic och Kyrie Irving kombinera för 55 poäng, 13 returer och 17 assist. Detta är precis den fart som Mavs hoppas på när de är värd för Oklahoma City Thunder ikväll på American Airlines Center.

De två lagen kommer att mötas för andra gången den här säsongen efter att Mavs skickade den unga Thunder-truppen till en seger med 126-120. Noterbart var det Luka Doncics 36 poäng, 18 assist och 15 brädor som drev laget mot segern. Med detta i åtanke kommer att behålla övertaget ikväll vara en stor uppgift för Mavs eftersom det slovenska fenomenets tillgänglighet ikväll är ifrågasatt.

Luka Doncic är “trolig” för kvällens match mot OKC

Mavericks har listat Luka som “trolig” för lördagens match på grund av en bruten näsa som han fick under lagets seger mot Philadelphia 76ers den 5 februari efter att ha kolliderat med lagkamraten Kyrie Irving. Sedan dess har 24-åringen varit listad som vardag inför varje match men har passat för var och en.

Luka Doncic (näsa) listad som trolig för lördag.

— Underdog NBA (@Underdog__NBA) 9 februari 2024

Men hans tillgänglighet ikväll verkar osannolik eftersom han blossade upp nässkadan efter att ha blivit träffad i ansiktet under den andra kvarten av matchen mot Knicks. Även om det skulle vara bättre att ta ett försiktigt tillvägagångssätt och vila Luka, har den åttondeseedade Mavs, som har 3-5 i sin frånvaro och bara två matcher inte behöver hoppa ur slutspelsbilden, lite utrymme att ha råd med.

Detta var Doncic efter att ha blivit slagen i ansiktet under nattens andra kvartal. Han höll sig i princip tillbaka under den defensiva korgen i 2 raka offensiva innehav men avslutade med att spela 35 minuter. pic.twitter.com/J0FzZzXTp7

— Brad Townsend (@townbrad) 6 februari 2024

Förutom Luka är även Kyrie Irving trolig på grund av en höger tummevrickning. Dessutom är Maxi Kleber (dislokation av höger liten tå) tveksam, medan Dereck Lively II (näsfraktur) och Dante Exum (bursit i höger knä) båda redan är uteslutna. Deras senaste förvärv på handelsdeadline, PJ Washington och Daniel Gafford, är också listade som speltidsbeslut.

Å andra sidan förväntas OKC ställa upp en hälsosam lista, med det enda undantaget som deras nyligen tillskott, Gordan Hayward, som inte kommer att passa förrän efter All-Star-uppehållet när han sköter en stam på vänster vad.

Dallas Mavericks vs. OKC Thunder: Förutspådda startuppställningar

OKC Thunder-sidan, som förväntades bottna och tanka när de ger sig ut på en återuppbyggnadsresa, har varit en av de mest trevliga överraskningarna den här säsongen. Deras unga kärna upptar för närvarande andraplatsen i Eastern Conference-tabellen och är bland de fem bästa i offensiva och defensiva betyg. Men deras senaste prestationer har varit skakiga, vilket framgår av deras senaste förlust med 117-124 mot Utah Jazz på vägen i tisdags. De har tappat sina senaste fem bortamatcher, medan Mavs har ett hemmarekord på 14-13.

The Thunder kan börja sitt spel med Shai Gilgeous-Alexander, Josh Giddey, Lu Dort, Jalen Williams och Chet Holmgren. Under tiden kan Mavs startuppställning komma med Luka Doncic, Kyrie Irving, Josh Green, Derrick Jones Jr. och Maxi Kleber.

Läs mer: Förbluffad av Kyrie Irvings misstag, Luka Doncic avslöjar verkligheten hos 31-åriga Mavericks Superstar

Tror du att Mavs kommer att kunna utöka sin vinstserie till fyra? Eller kommer OKC att dominera laget på vägen? Låt oss veta i kommentarerna!

luka

Inlägget Mavs Injury Report: Spelar Luka Doncic mot Shai Gilgeous Alexander och Co? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär