Wednesday, February 28, 2024
HemBodybuildingMassmonstret Dorian Yates utvecklar det ultimata hacket för att övervinna en platå...

Massmonstret Dorian Yates utvecklar det ultimata hacket för att övervinna en platå i träningsresan

Dorian Yates, den sexfaldige Mr. Olympia, har delat med sig av ett banbrytande hack för att övervinna platåer i din träningsresa. Enligt bodybuildinglegenden är det fördelaktigt att ta ett steg tillbaka och lägga till en lättare träningsperiod när du når en platå efter intensiv träning.

Grunden bakom denna strategi ligger i att ge din kropp den tid som behövs för att vila och föryngra. Ofta kan intensiv träning leda till ett överansträngt nervsystem, vilket hindrar framsteg. Att ta ett medvetet steg tillbaka under en kort period kan fungera som en återställningsknapp för din kropp och själ.

Dorian Yates distinkta inställning till vila och återhämtning med lätt träning

I sitt senaste intervjuutdrag publicerat av Dynutrition, delade Yates sin visdom. Han ger råd: “Om du tränar väldigt hårt och under en period når en platå, är det en bra idé att backa, ta en vecka ledigt från träningen eller träna lättare under ett par veckor. .” Han förklarade att under denna tid, fokusera på högre reps och lägre intensitet, arbeta under din vanliga kapacitet.

Detta tillvägagångssätt fungerar som en aktiv vila, vilket gör att ditt nervsystem kan återhämta sig från eventuell överträning. 60-åringen understryker vikten av att inte pressa sig själv för hårt kontinuerligt. Pausen ger möjlighet till återhämtning. Det säkerställer att när du återgår till din vanliga träningsrutin kan du börja tänja på dina gränser igen.

Dessutom kan denna intensitetscykel följt av en strategisk period av lättare träning kickstarta dina resultat, bryta genom platån och underlätta kontinuerliga framsteg. The Shadow föreslår en balanserad inställning till träning. Det handlar inte bara om konstant intensitet; snarare är det en strategisk kombination av hårt arbete och medveten återhämtning. Med detta delade han också ett unikt perspektiv på att lyfta tunga vikter för muskelökning.

Lättare vikt maximal ökning: Yates

Tidigare hade Massmonstret i ett av sina Instagram-inlägg betonat misstaget att lyfta för mycket i gymmet. Han hade sagt att du kunde riskera att kompromettera formen, vilket hindrar potentiella vinster. Yates har alltid avrådt från betydande vikthopp och hävdat att även en ökning på 10 kg kan vara för mycket.

LÄS MER: “Det är totalt jävligt för dig”: Bodybuilding-odjuret Dorian Yates förklarar de dolda fördelarna med att träna träningspass som de flesta inte känner igen

Istället rekommenderar han att börja med mindre steg och gradvis gå vidare till tyngre vikter. Kroppsbyggarlegendens mantra kretsar kring tålamod och små steg, och utmanar den vanliga uppfattningen att lyfta tungt för massiva muskler. Det handlar om att maximera vinsterna med rätt form och ett strategiskt förhållningssätt.

Så nästa gång du känner dig fast i din träningsresa, överväg Yates ultimata hack – ta ett steg tillbaka, omfamna lättare träning och se hur dina framsteg tar fart igen.

Inlägget Massmonster Dorian Yates unfolds Ultimate Hack to Overcome a Plateau in the Fitness Journey dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär