Saturday, January 28, 2023
HemSoccerMassivt lyft för USA:s fotbollsframtid när Sydamerikas prestigefyllda cup kommer till Amerika...

Massivt lyft för USA:s fotbollsframtid när Sydamerikas prestigefyllda cup kommer till Amerika 2024

Kvartsfinalerna i fotbolls-VM är på väg att dra igång i dag. Om några dagar kommer världen att veta vilka mästarna är. Lag kommer att åka tillbaka till sitt land och efter en kort paus kommer spelarna att återvända till sina klubbar. Turneringen har varit en njutning att se, från politik till upprördheter, drama till action. Alla hoppas att deras favoritlag ska lyfta äran. De senaste nyheterna i fotbollsvärlden kom från rapporterna om tillkännagivanden relaterade till Copa America. Rapporterna tyder på att 2024 års upplaga av Copa America kan äga rum i USA och USMNT-fansen är entusiastiska.

Beslutet kan ha stor inverkan på fotbollsfans i USA. Fotbollens popularitet ökar stadigt efter ett bättre gruppspel från laget. USMNT vann hjärtan efter att ha stoppat Englands attack i ett mållöst oavgjort resultat och besegrat Iran med 1-0. Lagets mittfält gjorde underverk och USA kvalificerade sig under gruppspelet, de släppte bara in ett mål på tre matcher.

USA kommer att vara värd för Copa America

Trots förlust i åttondelsfinalen blir USMNT populärt och som ett resultat är folk nu intresserade av spelet. Denna ökning är på väg att förstärkas, eftersom USA enligt rapporter kommer att stå värd för 2024 års upplaga av Copa America.

USA ska enligt uppgift vara värd för och spela i Sydamerikas prestigefyllda Copa América-turnering 2024.

Analytiker har kallat flytten ett “kritiskt” steg för USMNT att förbereda sig för VM 2026.@DougGreenberg har mer ⤵️

— Front Office Sports (@FOS) 8 december 2022

USMNT kommer också att delta i evenemanget. USA blev det första icke-sydamerikanska landet att vara värd för Copa America 2016, och 2024 kommer att vara andra gången de ska stå värd för evenemanget.

DYK DYPARE

USMNT förlorade sin åttondelsfinal mot Nederländerna och avslutade sitt FIFA-VM 2022. Laget förlorade med 3-1; laget såg bra ut, men Nederländerna spelade exceptionellt bra och vann.

Fotbolls-VM 2026

USA kommer också att stå som värd för fotbolls-VM tillsammans med Kanada och Mexiko. Ha detta i åtanke, inte bara värdskapet för Copa America kommer att utöka fanskaran till världscupen. Att vara värd för detta evenemang kan också vara en bra övning på hemmaplanen för att förbereda laget för hemmapressen.

Ett officiellt uttalande har ännu inte kommit ut för detta, men fansen måste hoppas att rapporten är sann. Laget är tillbaka från VM och njuter av semesteruppehåll. Nederländerna ställs mot Argentina i kvartsfinalen och Brasilien sparkar igång kvartsfinalen mot Kroatien.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär