Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerMary Earps vinner IFFHS Best GK Award eftersom amerikanska spelare misslyckas med...

Mary Earps vinner IFFHS Best GK Award eftersom amerikanska spelare misslyckas med att ta sig till topp 10

Ekonen av Englands plågsamma FIFA-VM-finalförlust för damer mot Spanien kan fortfarande dröja kvar bland fansen. Men bland hjärtesorgen har en rubriknyhet muntrat upp fansen med ohämmad triumf. Englands målvakt för damfotbollslag, Mary Earpshar tagit sig till toppen av sitt yrke och gjort anspråk på den eftertraktade titeln International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) bästa målvakt för 2023.

Amerikas favoritvideo idag

Men efter vad som kommer som en triumferande seger för Manchester United-målvakten uppstår en oroande situation i USWNT-lägret. Under ett år av stort erkännande för damfotbollen misslyckades de amerikanska spelarna att sätta sin prägel på den eftertraktade listan.

Lioness GK Mary Earps oöverträffade prestation

Under ett år som bevittnade intensiv konkurrens mellan målstolparna stod 30-åriga GK Mary Earps högt och bröt barriärer och rekord. IFFHS World’s Best Goalkeeper-domän har till stor del dominerats av sådana som USA:s Hope Solo och Frankrikes Sarah Bouhaddi. Men den här gången har Mary Earps tagit sig upp för att bli den första engelska målvakten att ta emot denna prestigefyllda ära. Hon säkrade också sin position som den sjätte kvinnan i världen att göra anspråk på denna lysande titel.

Earps resa till denna triumf präglades av hennes sensationella framträdanden på både internationell och inhemsk nivå. Hon banade väg till finalen för England i världscupen och vann Guldhandsken, trots att hon misslyckades med att erövra spanjorerna. För sina fantastiska prestationer med Manchester United i Super League fick hon en anmärkningsvärd 5:e plats vid Ballon d’Or-ceremonin också.

Genom att titta på hennes statistik och prestationer den här säsongen blir det uppenbart varför Mary Earps framstod som den förtjänta mottagaren av IFFHS Best Goalkeeper Award. Eftersom ingen amerikansk spelare kom in på topp 10 på listan, kan det signalera en förändring i damfotbollslandskapet, initierat av Earps.

Överraskande utelämnande av de amerikanska spelarna från listan

Medan Mary Earps solar sig i glansen av sin bedrift, dyker en överraskande uppenbarelse fram från IFFHS-listan – frånvaron av några amerikanska spelare. Denna oväntade händelseutveckling väcker ögonbryn, särskilt med tanke på USWNT:s historiska dominans. Sådana som Hope Solo, som en gång dominerade med fyra IFFHS-priser, och hennes konsekventa närvaro på listan, definierade eran. Det verkar dock som att tidvattnet har skiftat, och årets lista saknar särskilt någon representation från USWNT.

En närmare titt på deras VM-kampanj målar upp en bild av deras okarakteristiska underprestation. Det ledde till och med till uteslutning av trogna USWNT-spelare som Alyssa Naeher från listan. Det ska bli intressant att se hur USWNT hittar tillbaka till toppen, särskilt med ankomsten av den nya chefen Emma Hayes.

RELATED ARTICLES

Mest populär