Monday, December 4, 2023
HemTennisMartina Navratilova och Chris Evert reagerar i misstro över en iögonfallande detalj...

Martina Navratilova och Chris Evert reagerar i misstro över en iögonfallande detalj angående FIFA World Cup 2022

Den 18-faldiga singelmästaren i Grand Slam, Martina Navratilova, har tagit upp ett antal politiska och sociala frågor som är vanliga över hela världen med hjälp av sina konton i sociala medier. Noterbart är att den före detta tjeckisk-amerikanske tennisspelaren inte har dragit sig ifrån att väga in kontroverserna kring fotbolls-VM i Qatar. Ett antal framstående personer har redan tagit ställning mot turneringen efter att kontroverserna kring migrantarbetares död kom ut.

Navratilova har också uttryckt sin chock över antalet migrantarbetare som dog medan de arbetade med projekt kopplade till evenemanget. Hon tog nyligen till sina sociala medier efter att Qatars VM-chef gjorde ett chockerande avslöjande om migrantarbetares död.

Martina Navratilova om kontroverser kring fotbolls-VM i Qatar

Qatars VM-chef, Hassan Al-Thawadi, presenterades nyligen i en intervju med den berömda brittiska TV-kanalen Piers Morgan. Under intervjun pratade han om olika kontroverser, inklusive migrantarbetares död kring turneringen. Al-Thawadi gjorde ett chockerande avslöjande genom att säga att omkring 400 och 500 migrantarbetare har dött när de arbetat med FIFA World Cup Qatar-relaterade projekt.

LÄS MER- ‘För det var i New York…’- När Chris Everts pappa såg tillbaka på sin kärlekshistoria med fru Colette

Den exakta siffran för arbetarnas dödsfall under de turneringsrelaterade projekten avslöjades dock inte under intervjun. Martina Navratilova, som alltid har använt sin onlineplattform för att ta itu med sådana här frågor, tog del av siffrorna som avslöjats av VM-chefen.

Jag tror att det är en låg bolluppskattning…😱😱😱

— Martina Navratilova (@Martina) 29 november 2022

Dessförinnan vägde Navratilovas nära vän Chris Evert in i saken. Evert blev ganska förvånad när Al-Thawadi gjorde detta chockerande avslöjande. Som ett resultat sa hon, “VAD?????”

Den före detta tjeckisk–amerikanska tennisen kommenterade också Everts inlägg på sociala medier. Navratilova uttryckte chock över det “exakta” antalet migrantarbetare som dog i FIFA World Cup-relaterade projekt. Hon sa: “Jag tror att det är en låg bolluppskattning…😱😱😱”.

Navratilova har också kritiserat Qatar för att vara värd för fotbolls-VM

Den 59-faldige Grand Slam-mästaren blev ganska förvånad när en journalist öppnade upp om att ha blivit dåligt behandlad av en säkerhetsvakt. Journalisten i fråga, Grant Wahl, gick till sociala medier för att avslöja att han ombads ta bort en bild på VM-sloganen. Han uttryckte vidare sin besvikelse över händelsen när han fick beskedet att det inte var tillåtet att klicka på bilder.

Vad händer när länder som aldrig borde komma i närheten av ett massivt sportevenemang som världscupen, belönas med att vara värd för https://t.co/jpApOE4kDU

— Martina Navratilova (@Martina) 16 november 2022

Navratilova, med en aktiv onlinenärvaro, noterade händelsen som involverade journalisten och säkerhetsvakten i Qatar. Hon kritiserade FIFA för att ha beviljat rättigheter till landet för att vara värd för ett stort evenemang som fotbolls-VM.

Vad tycker du om de pågående kontroverserna kring fotbolls-VM i Qatar? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär