Monday, February 26, 2024
HemNASCARMartin Truex Jr leder vägen igen när oddsen för sammandrabbningen på Colosseum...

Martin Truex Jr leder vägen igen när oddsen för sammandrabbningen på Colosseum är ute

Och precis så är NASCAR-säsongen 2024 nästan över oss. Med bara två veckor kvar innan Cup-serien kickar igång på LA Coliseum, är samhället redan överlyckligt att se hur fältet kommer att forma sig under den kanske mest efterlängtade säsongen i senare tid. Även om det finns några trumfkort som den återhämtande Denny Hamlin och Chase Elliott, finns det också utmanare som dominerade Clash förra året och är ivriga att upprepa samma sak. Med saker som sannolikt kommer att pendla åt båda hållen, kan fans som har ett stort intresse för vadslagning förbereda sin strategi och välja sitt val eftersom NASCAR officiellt har avslöjat att oddsen nu är öppna. Men det finns en stor hake du bör känna till. Eftersom Busch Light-clashen har ett unikt format som genomför tre träningspass före heat och sista chans-kval, kommer hela helgen att innebära stora förändringar av oddsen allt eftersom. Men just nu, så här ser oddsen ut.

Denny Hamlin och Chase Elliott rankas förvånansvärt högt bland konkurrenterna i odds för Clash

Börjar med favoriten, Martin Truex Jr förväntas ha ett odds på +800. Eftersom han vann förra året efter att ha försvarat segerbanan från Austin Dillon och tvåfaldiga clash-vinnaren Kyle Busch, kan det mycket väl vara ett säkert kort att gå med JGR-stjärnan. Men om man vill ta en liten risk, då är mannen som tar sig an den betydelsefulla utmaningen Indy 500 och Coke 600 tillsammans en nära tvåa. Att satsa på Kyle Larson kommer att lägga ut odds på +900, vilket innebär att fans i princip kan få en tiofaldig avkastning. Efter Larson på listan följer Kyle Busch och William Byron, båda med odds på +950. Vinnaren av 2022 års Clash, Joey Logano har också potential med frestande odds på +1000. Går vi vidare är det ingen överraskning att den regerande mästaren i NASCAR Cup Series också är uppe på den listan då Ryan Blaney tar in odds på +1200. Men det som verkligen är förvånande är hur bra Denny Hamlin är placerad (+1200) även efter att hans axel ännu inte återhämtat sig helt från operationen han hade förra året. Hamlin ligger precis före Christopher Bell (+1400) och Chase Elliott (+1400), som också råkar återhämta sig från en axelskada. Men vi går vidare och vi hittar Alex Bowman hals och hals med Tyler Reddick på +1500. Nu är det en tuff match att välja mellan! Saker och ting blir nu riktigt riskabla nu när vi går ännu längre ner i linjen, och belöningen är lika mer fruktbar. Chase Briscoe, Ross Chastain, Ryan Preece och fjolårets tvåa, Austin Dillon, ligger alla på en knapp +2000. Vi fortsätter att se konsekventa hopp i multiplar av 500 härifrån och ut, med Chris Buescher, Brad Keselowski, Bubba Wallace och Ty Gibbs som delar odds på +3000. Men om dessa siffror fortfarande känns som rookienummer för dig, kan några av de faktiska Cup Series-rookiesna bara vara din bästa insats. Om du lägger ett spel på Noah Gragson får du $10100 i utbyte mot $100! Och om inte ens det är tillräckligt riskabelt, om Zane Smith vinner och du lyckades syna det, skulle det ge tillbaka över $15 000! Avslutar listan är Corey LaJoie, som har så låga odds som +50000. Men är någon verkligen så djärv?

LÄS MER: “I’m Gonna Hit The Hell Outta You” – Richard Petty Insider avslöjar när ‘The King’ nästan slog en “norrlänning” från Chrysler

För att alla som planerar att lägga ett vad ska få en bättre förståelse för hur helgen kommer att utvecklas, låt oss ta en titt på Busch Light Clash-formatet 2024.

Ta en titt på 2024 års Busch Light Clash på Colosseums helgschema

När helgen för Busch Light Clash börjar på lördag på LA Coliseum för tredje året kommer upp till 40 förare att delas upp i tre grupper för träning. Varje grupp kommer att ges tre tidsinställda sessioner. Hur helgen kommer att utvecklas kommer till stor del att avgöras baserat på de snabbaste tiderna som förarna klockar under det sista träningspasset, eftersom den tiden kommer att sätta uppställningen för lördagskvällens heat. Det kommer inte att bli någon envarvskvalificering, vilket innebär att snabbast i praktiken kommer att vara på pole för Heat 1, näst snabbast för Heat 2 och så vidare och så vidare. Efter träning kommer fyra heatsessioner att äga rum på kvällen där de fem bästa förarna från varje heat kvalificerar sig direkt till Clash. De andra 20 förarna kommer alla att tävla i Last Chance Qualifying i 75 varv för att avgöra de två bästa vinnarna som ska kvalificera sig till Clash.

LÄS MER: The Uncertain Road Ahead of Matt DiBenedetto’s 2024 NASCAR Journey

Den sista platsen vid 23 kommer att tilldelas föraren utanför den nuvarande matchuppställningen som gav flest poäng i 2023 års NASCAR Cup Series. Själva sammandrabbningen ska äga rum på söndag klockan 20.00 Eastern Time, med 150 varv av ren underhållning. Med många förare som är ivriga att få en tidig vinst före Daytona 500, vem tror du kommer att vara den bästa insatsen?

Inlägget Martin Truex Jr leder vägen igen när oddsen för Clash at the Colosseum Are Out dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär