Wednesday, February 21, 2024
HemGarry TononMartin Nguyen förklarar varför Garry Tonon är den "rätta kampen" för att...

Martin Nguyen förklarar varför Garry Tonon är den “rätta kampen” för att få fart på hans världstitelambitioner

Martin Nguyen vill komma tillbaka i världstiteljakten i ONE Championship, och han tror att en vinst i hans nästa kamp kommer att ge honom en tydlig väg att utmana om guldet.

På ONE 165: Superlek vs. Takeru denna söndag den 28 januari kommer “The Situ-Asian” att möta #1-rankade fjädervikts-MMA-utmanaren Garry Tonon i en avgörande match inne på Ariake Arena i Tokyo, Japan.

Martin Nguyen berättar om matchen mot Garry Tonon

Paret mellan divisionsstjärnorna har byggts upp i flera månader nu, med Tonon som tidigare kallat ut Nguyen på sociala medier.

I en intervju med ONE sa den vietnamesisk-australiska stjärnan att det inte är någon slump att “The Lion Killer” har siktet inställt på honom. “Jag tror att jag var i hans tråd ända sedan han skrev på till ONE Championship. Du vet, när han skrev på till ONE Championship, var jag mästaren vid den tiden innan jag förlorade min titel”, mindes han.

“Han hade vunnit några matcher i lättviktsdivisionen, och han sa att han skulle komma ner till fjäderviktsdivisionen, och jag var i hans hårkors för att jag var mästare på den tiden och, du vet? Det var hans mål, att vinna världsmästartiteln.”

Mycket har hänt båda huvudpersonerna i ONE Championship genom åren. Sedan han förlorade det fjäderlätta MMA-bältet till Thanh Le i ONE: INSIDE THE MATRIX i oktober 2020, har Nguyen haft svårt att dra ihop vinster konsekvent. Men han har vunnit tillräckligt för att säkra sin #3-plats i divisionsrankingen.

Samtidigt samlade Tonon tillräckligt med framgång i ONE Championship för att utmana Le om den eftertraktade remmen på ONE: LIGHTS OUT i mars 2022. Amerikanen kunde inte vinna guldet den gången, men han har gjort bra ifrån sig att studsa tillbaka och hävdade tillbaka- to-back segrar för att säkra topputmanarens plats.

The Former One dubbelmästare hävdar att slåss mot Garry Tonon är oundvikligt

Nguyen förklarade att kampen mot “The Lion Killer” kan ha varit oundviklig på grund av deras gemensamma mål att ta ETT guld, men han medger att det inte var en prioritet för honom vid något tillfälle.

“Det var inte nödvändigtvis på min bucket list, det är bara rätt kamp för att få mig tillbaka till titelstriden. Och så det var anledningen till att Garrys namn kom upp. Annat än det, som om han var rankad bakom mig, skulle hans namn inte komma upp alls”, sa han.

“Men uppenbarligen är han framför mig. Han och jag kommer efter segerserier och han är nästa steg framåt. Tja, vi båda är nästa steg framåt när det gäller att ta den titeln och så det är bara en kamp som måste hända, du vet, det har varit nästan ett år på väg.”

Skulle en vinst mot Garry Tonon ge den tidigare mästaren ytterligare en chans att vinna ETT mästerskapsguld? låt oss veta vad du tycker i kommentarsfältet nedan.

ONE 165 sänds live söndagen den 28 januari via global pay-per-view på watch.onefc.com.

Inlägget Martin Nguyen förklarar varför Garry Tonon är den “rätta kampen” för att driva på hans världstitelambitioner dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär