Wednesday, February 1, 2023
HemBasketballMärkliga detaljer dyker upp från Brittney Griners 15 andra möte med "Merchant...

Märkliga detaljer dyker upp från Brittney Griners 15 andra möte med “Merchant of Death”

Den ökända vapenhandlaren Viktor Bout har varit överallt i nyheterna de senaste månaderna. Han avtjänade tid i USA efter flera anklagelser om vapenhandel och var avgörande för att föra tillbaka den kontroversiella WNBA-stjärnan Brittney Griner till USA.

Tjänstemän från Ryssland och USA kom slutligen överens om ett fångbytesavtal efter månader av förhandlingar som involverade Griner och Bout. Intressant nog hade de två en kort interaktion efter att tjänstemännen slöt en överenskommelse.

Griner och Bout korsade varandra kort i Abu Dhabi och de pratade faktiskt. Bout avslöjade nyligen detaljer om deras interaktion och hur han kände att Griner var positivt inställd till honom.

Den ökända vapenhandlaren och Brittney Griner hade en kort interaktion

Phoenix Mercury-stjärnan Brittney Griner fick potentiellt möta nio tuffa år i ett av de mest fruktade fängelserna i världen. Men bytesaffären räddade henne från omänskliga levnadsförhållanden i fängelset.

Hon dömdes till nio års fängelse av det ryska rättsväsendet efter narkotikaanklagelser. Säkerhetstjänstemän hade fängslat henne på en flygplats nära Moskva tidigare i år i februari. De hittade spår av illegala droger i vape-patroner när de sökte igenom hennes bagage. Av denna anledning förhandlade tjänstemän om ett fångbytesavtal i månader.

Efter bytesaffären träffades Viktor Bout, känd som “Dödens köpman” och Griner en kort stund på en asfalt i Abu Dhabi. Bout avslöjade nyligen vad som hände under utbytet.

Bout sa: “Jag önskade henne lycka till, hon sträckte till och med ut sin hand till mig. Du bör önska alla lycka och lycka.” Dessutom pratade han också om hur Griner kände sig “positivt benägen” mot honom. I samma intervju gick han ut i ett homofobiskt gnäll samtidigt som han hyllade den ryske presidenten Vladimir Putin.

Bidens regering har kritiserats för sin behandling av före detta marinsoldat

Medan många har hyllat administrationen för att ha tagit tillbaka Brittney Griner hem, har regeringen varit under eld för sin behandling av Paul Whelan. Den före detta marinsoldaten avtjänar sitt straff i Ryssland i mer än tre år och olika rapporter tyder på att han skulle vara en del av affären.

Emellertid kom tjänstemännen bara överens om ett byte som endast involverade Griner och Bout. Biden-administrationen har slagits ned av människor och framstående personligheter som Elon Musk för deras behandling av Paul Whelan.

Vad tycker du om bytesaffären med Brittney Griner? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär