Tuesday, February 27, 2024
HemTennisMaria Sharapovas kastar ljus över hennes inställning till föräldraskap - "Vill att...

Maria Sharapovas kastar ljus över hennes inställning till föräldraskap – “Vill att han ska vara under…”

Det finns inget större ansvar och privilegium i livet än att fostra nästa generation. När det kommer till föräldraskap, här är vad den 36-åriga ryska före detta tennisspelaren Maria Sharapova har att säga om hennes inställning till att uppfylla sitt ansvar. Den tidigare nummer ett var tvungen att gå i förtidspension på grund av en axelskada 2020. Sedan dess har hon varit upptagen med att fokusera på sitt privatliv och uppfostra sitt barn med sin mångårige fästman Alexander Gilkes.

Amerikas favoritvideo idag

Paret förlovade sig 2020 och de välkomnade sitt första barn, Theo, den 1 juli. 2022. Sharapova har varit en hård konkurrent under sina bästa dagar och har vunnit 5 Grand Slam-titlar under sin karriär. Nu ser hon ut att triumfera i sitt liv utanför banan också. Här är vad hon avslöjade om hur hon utvecklade sig själv som mamma.

Maria Sharapova sätter ljus på sin resa i föräldraskap

Sharapova hade tidigare avslöjat hur hon brukade aldrig tänka två gånger på att lämna sin son hemma för sina arbetsåtaganden. Men nu har saker och ting förändrats lite, och hon är nu mer av en “beskyddande förälder”. Sharapova sa att hon till och med måste väga vikten av resorna nu för tiden. Så här reflekterade hon mer över sitt föräldraskaps resa.

“Du behöver någon i ditt hörn som driver dig och skyddar dig. Och de är väldigt olika roller. Och jag tror att när man kanske inte är kopplad till barnet som förälder så är skyddsmomentet svårt att uppnå på den nivån. Som förälder kände jag väldigt mycket sedan jag blev mamma att jag ville vara och vilja göra allt jag kunde för att finnas där för min son. För jag vill att han ska vara under mina vingar och känna att han är trygg och säker och lycklig.” sa Maria Sharapova.

Hon tillade vidare: “Och jag vet inte om det inte är någon som var med dig från en ung ålder och som har sett dig växa upp. Och det är bara investerat i dig som människa. Det är, tror jag, svårt att bygga upp en färdighet att vara som en skyddande förälder och spela den rollen.

Maria Sharapova introducerades till racketsporten vid 4 års ålder. Hon blev världsetta vid 18 års ålder och vann sedan 36 karriärtitlar under sin karriär. Hennes resa på banan har varit ganska intressant, precis som hennes liv utanför banan.

Sharapova vet hur det känns att hålla sig borta från en mamma

Den 36-åriga tennisdivan delade nyligen med sig av sin erfarenhet av att hålla sig borta från sin mamma medan hon var i USA. Hennes pappa tog henne till Florida vid 5 års ålder för bättre träningsmöjligheter och hennes mamma Yelena var tvungen att stanna tillbaka i Ryssland.

Hon avslöjade hur svårt det var att få kontakt med människor under dessa dagar. Lilla Sharapova var tvungen att bara lita på brev för att få kontakt med sin mamma.

Hon belyste även efter dagar där hon inte såg varandras ansikten, hur hennes mamma ändå lyckades hålla sig positiv. Sharapova avslöjade att hennes mamma alltid brukade se på den ljusare sidan av berättelserna och hur hon var glad när hon såg dem resa till USA för att fullfölja sin dröm inom racketsporten.

Maria Sharapova hade en häpnadsväckande körning under sin 19-åriga karriär. Dela några av dina minnesvärda ögonblick från hennes episka körning i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär