Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"Människor bryr sig verkligen inte om vem som har bälten": Med dagar...

“Människor bryr sig verkligen inte om vem som har bälten”: Med dagar kvar på Day of Reckoning Fight Card tar Deontay Wilder Sly Dig på Anthony Joshua

Kom på lördag, Anthony Joshua och Deontay Wilder, två av de mest välkända namnen inom boxning, kommer att släppa det. Men det kommer inte att stå emot varandra. Istället skulle de möta olika motståndare i Riyadhs Kingdom Arena. Medan ‘AJ’ står emot Otto Wallin från Sverige kommer ‘The Bronze Bomber’ att gå mot New Zealander Joseph Parker.

Amerikas favoritvideo idag

Men för inte så länge sedan talades det om en kamp mellan de två tidigare tungviktsmästarna. Det var tänkt att äga rum samma dag, den 23 december, som co-main event av Tyson Fury och Oleksandr Usyks kamp om det obestridda mästerskapet. Men ekvationen ändrades snart. De två regerande mästarna tog sin kamp till februari nästa år. Samtalen för Joshua och Wilder-kampen missade målet, precis som vid tidigare tillfällen. Men det har inte hindrat duon från att svepa mot varandra.

Deontay Wilder och Anthony Joshua: Utbyte jabs i sociala medier arenan

Deontay Wilder svarade på en kommentar nyligen som Anthony Joshua enligt uppgift gjorde. Han berättade iFL TV att det inte stör honom om hans kamp med Parker behandlas som en co-main eller en main event. Men om situationen var sådan att han och Joshua hade ett slagsmål planerat, då skulle han ha behandlat den brittiska före detta mästaren som co-main event. Bronsbombern sa: “Jag vill inte bry mig om co-main event eller huvudevenemanget. Nu, om jag hade en om jag har en åsikt och om jag tittar på den, och om jag och Joshua kommer att slåss, skulle jag se på honom som co-main event och inte main event eftersom han är mer han är han mer orolig för att slåss mot mig än vad jag är honom.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av IFL TV (@ifltvboxing)

Sedan citerade han sin förvirring över ett motstridigt uttalande från Joshua. Deontay Wilder delade hur ‘AJ’ enligt uppgift nämnde jagande bälten istället för att vända sig mot honom. Om det är sant, fortsatte Wilder, så betyder det i princip att Joshua vill undvika honom. Men verkligheten, som den amerikanska tungviktaren konstaterade, är att fans och följare knappt ger ett tjat om bälten och mästerskap.

Han sa, “I slutet av dagen, folk bryr sig verkligen inte om vem som är bältena som fick Vem är mästaren. De vill se fantastiska slagsmål, och den kampen är den största kampen i världen, och för att han ska säga det, säger jag redan till mig var hans sinne är.”

Tidigare har Wilder ytterligare förklarat sin vilja att slåss med Anthony Joshua. Tyvärr har den senares läger misslyckats med att återgälda känslorna. Han bryr sig knappt om hur matchen mellan ‘AJ’ och Wallin utvecklas. Medan Team Joshuas hela fokus verkar ligga på den behandling Wilder skulle ge Parker.

Mellan mästerskap, arv och offentlig efterfrågan

Enligt de tillgängliga rapporterna står Anthony Joshua och Joseph Parker på tredje och fjärde plats i IBF ranking, respektive. Därmed kan en vinst över Otto Wallin lyfta den engelska boxaren till andraplatsen. Därifrån kunde han lansera en ny kampanj som en obligatorisk utmanare. En vinst skulle säkra en världsmästartitel för tredje gången. Men flera källor tror att den stora kampen mellan Joshua och Wilder så småningom kommer upp 2024. Dessutom kan en vinnare mellan de två lika gärna få en chans att slåss mot vinnaren av Fury-Usyk-striden. Även om de två sistnämnda kanske väljer en revansch i ett senare skede.

Vad tycker du om Wilders uttalande? Tror du också att Joshua skulle kunna undvika honom till varje pris? Dela dina åsikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär