Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerManchester Citys skaderapport – Kevin De Bruyne hävdar att han inte är...

Manchester Citys skaderapport – Kevin De Bruyne hävdar att han inte är 100 % i form ännu när Pep Guardiolas sida möter Tottenham Hotspur i FA-cupen

Återkomsten av Kevin De Bruyne från sin hälsena skada har lyst upp stämningen i Manchester City lägret. Pep Guardiola måste dock vara väldigt försiktig med sin stjärnmittfältare. Den 32-årige klubbkaptenen erkände nyligen att han ännu inte är i form. Detta uttalande kommer när laget förbereder sig för sin FA-cupmatch mot Tottenham.

Det råder ingen tvekan om att fansen kommer att ha enorma förväntningar på den belgiska playmakern under resten av säsongen. Men vad har Manchester City-kaptenen att säga om sitt tillfrisknande?

Kevin De Bruyne ger en ärlig åsikt om sin match-fitness

För flera dagar sedan kom Kevin De Bruyne in som avbytare och gjorde ett mål och gav en assist i 3-2-vinsten över Newcastle United. Detta väckte spänning hos fansen när de föreställde sig utsikten till vilken inverkan han skulle göra från början. 32-åringen föredrar dock att vara mycket försiktig när han fortsätter att göra framsteg mot full kondition. Han sa, “Jag hade aldrig haft en sådan skada, så det är svårt att säga var jag är när det gäller total kondition att spela var tredje dag. Lyckligtvis är schemat lite lättare för tillfället, så jag har lite tid på mig att komma tillbaka till den (nivån), men jag behöver spel för att komma till den matchkonditionen.”

Den belgiske playmakern tillade också att hans återhämtning går enligt planen. Han påpekade också att pausen för honom efter vinsten mot Magpies har hjälpt honom. Bruyne kan dock möta ett tufft test efter att åtgärden återupptagits. Spelen kommer att komma väldigt snabbt och kommer säkert att testa hans återhämtning.

Läs mer:- FPL-spelare att titta på 2024: Kevin De Bruyne, Ivan Toney och mer

Det råder ingen tvekan om att fansen vill att Kevin De Bruyne ska undvika skador till slutet av säsongen. Men 32-åringen njöt av sin tid borta från fotbollsplanen av flera anledningar.

Man City-kaptenen talar om det positiva med det fem månader långa uppehållet

I nuvarande tider skulle många inte trivas med att vara ute med en långvarig skada. Fallet för Kevin De Bruyne var dock annorlunda. Han sa att skadan gav honom en välbehövlig paus från hans fullspäckade schema. Stjärnmittfältaren i Sky Blues påpekade också att han förblev lugn och inte tog någon stress inför framtiden.

Kevin De Bruyne sa också att pausen nu har hjälpt till att återvända en bättre spelare. Detta tyder på det späckade schemat som han och hans City-lagkamrater har haft att spela varje säsong för sin klubb och land.

Manchester City-fansen kommer att hoppas att deras klubbkapten leder dem till en trippel som förra säsongen. Vad tycker du om Kevin De Bruynes kommentarer? Låt oss veta i kommentarerna.

Inlägget Manchester City Skaderapport – Kevin De Bruyne hävdar att han inte är 100 % fit ännu när Pep Guardiolas sida möter Tottenham Hotspur i FA-cupen dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär