Sunday, December 10, 2023
HemOlympicsMånader efter strukturella problem med Century Old Wrestling Home, får UNIs konceptuella...

Månader efter strukturella problem med Century Old Wrestling Home, får UNIs konceptuella toppmoderna utbildningscenter grönt ljus

Nyligen triumferade brottningsvärlden med en banbrytande nyhet. Även om kollegial brottning har varit den största förväntan bland idrottare, har den fortfarande några strukturella problem som hindrar dem från att prestera bra i turneringarna. Dessa frågor löstes dock nyligen av Iowa Board of Regents.

I följd är University of Northern Iowa (UNI) redo för en renässans när Iowa Board of Regents beviljade godkännande. Detta var efter att ha brottats med de strukturella frågorna i det månghundraåriga brottarhemmet i månader; nu har styrelsen godkänt att införa en banbrytande träningsanläggning.

Från kamp till triumf

I efterdyningarna av de hinder som kollegiala brottare möter på grund av åldrande brottningsinfrastruktur, presenterade UNI konceptuella renderingar. Den senaste tweeten av UNIWrestling hade rubriken: “Iowa Board of Regents har gett UNI tillstånd att gå vidare med planeringen av den nya brottningsträningsanläggningen! Redo att bygga UNI Wrestlings hem för de kommande 100 åren! “

De moderna träningsfaciliteterna är ett visionärt drag från University of Iowas insamlingskampanj “Our Tomorrow”. Den föreslagna anläggningen finansieras enbart av privata gåvor. UNI Wrestlings återupplivande pågår just nu! Efter att ha stått inför strukturella problem i sitt hundra gamla hem, markerar grönt ljus för ett banbrytande utbildningscenter början på en ny era. Enskilda givare har varit avgörande för att göra detta möjligt. Det väntande slutgiltiga godkännandet av detta initiativ undertecknades under styrelsemötet den 15-16 november.

I en exklusiv intervju med UNIpanthers sa friidrottschefen David Harris, “Inkluderingen av denna nya brottningsanläggning i kampanjen Our Tomorrow ger oss möjligheten att sätta universitetets fulla kraft bakom detta projekt. Det visar verkligen att det är en prioritering. ” Den stora förväntan på detta godkännande berodde till stor del på de faciliteter som lagts till i listan.

Vilka är de moderna faciliteterna?

Införandet av moderna faciliteter syftar till att möta de nuvarande och framtida kraven för brottare som deltar i olika universitetsmästerskap. Dessa faciliteter är speciellt skräddarsydda för att möta alla krav, med flera brottningsmattor, dedikerade utrymmen för tyngdlyftning och konditionsträning, moderna omklädningsrum och rehabiliteringsfaciliteter.

Iowa Womens Wrestling Team slår ut de försvarande mästarna för att ta sig till toppen av NCAA-rankingen

Det avgörande är att det nyligen genomförda projektet integrerar de grundläggande historiska delarna av West Gym i sin design, och hyllar UNIs rika brottningsarv. Eftersom universitetet tillgodoser de växande behoven hos Iowas brottare och andra nationella idrottare, står de nyligen godkända träningsanläggningarna som en ledstjärna för innovation för framgång för både studenter och atletiska program.

RELATED ARTICLES

Mest populär