Tuesday, February 27, 2024
HemNBA"Mamma, jag vill inte gå": Livrädd för 6ft 7 NBA "Monster", var...

“Mamma, jag vill inte gå”: Livrädd för 6ft 7 NBA “Monster”, var Carlos Boozer frestad att ge upp basketdrömmen

Eftersom Carlos Boozer hade en plötslig tillväxtspurt när han var ung, förstod hans föräldrar att hans basketdrömmar kunde bli verklighet. Boozers föräldrar ville hjälpa sitt barn att bli det bästa han kan och bestämde sig för att låta honom gå med på ett basketläger. Men när han såg olika atletiska freaks på lägret, bestämde sig Utah Jazz-legenden för att ge upp sina drömmar.

Amerikas favoritvideo idag

I boken Every Shot Counts: A Memoir of Resilience berättar Carlos Boozer om den gången han ifrågasatte sina egna talanger efter att ha sett en ung Richard Jefferson visa upp sina färdigheter.

Richard Jeffersons atletiskhet skrämde Carlos Boozer

När han var ung, för att stödja Boozer på hans basketresa, bestämde hans pappa att få honom att gå med i basketlägret som hålls vid California State University, Dominguez Hills, kallat Double Pump. Hans mamma följde med Boozer. Så snart de nådde Kalifornien bad Boozer sin mamma att ta honom till domstolen. Men han visste inte att det skulle få honom att ifrågasätta sina livsval att bevittna en 6’7 high flyer.

Carlos Boozer sa, “En sex fot-någonting monster tog en passning precis framför mig, dribblade en gång, snurrade till ett språng och seglade hela vägen till nätet för en dunk.”

Han såg att alla var större och starkare än han, men draget som Richard Jefferson drog framför sig gjorde honom rädd. Boozer såg att så fort Jefferson fick bollen dribblade han en gång och hoppade direkt till korgen för en dunk. Den här typen av atleticism var ny för Boozer.

Efter att ha sett att det fanns många andra precis som Jefferson i lägret, sa Boozer till sin mamma, “Mamma, jag vill inte gå,” eftersom han skrämdes av vad han såg. Men hans mamma var oberörd och sa att Boozer inte skulle ha blivit utvald om hans standarder inte matchade de andra.

Carlos Boozers mamma ingav förtroende för honom, vilket fick honom att fortsätta på sin väg. Så småningom fortsatte Boozer att ha en fantastisk och framgångsrik karriär i NBA.

Boozer var bra i NBA

Även om Carlos Boozer blev draftad 35:e totalt i 2002 års NBA-draft av Cavaliers, överträffade han alla förväntningar. Under sin rookiesäsong spelade Boozer in 7,5 returer med imponerande 10,0 PPG. Under sin 13-åriga karriär kom han in i all-star-laget två gånger. Under sin tid med Utah Jazz hade Boozer i genomsnitt 19,3 poäng och 10,5 returer per match.

Hur lik var Michael Jordan till Andrew Toney? Utforska de två produktiva målskyttarna efter Larry Birds Shooting Guard-jämförelse

Självförtroendet som han utvecklade för att hans föräldrar trodde på honom är den främsta anledningen till att han har nått sin verkliga potential. Hans mamma var med honom när han tvivlade på sig själv, och hon hjälpte en ung Boozer att hålla sig på hans väg och nå sina mål.

Vad tycker du om Carlos Boozers berättelse? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär