Monday, February 26, 2024
HemWweMajor Heel Turn, New Champions, Backstage Brawl och mer: AEW Dynamite (27...

Major Heel Turn, New Champions, Backstage Brawl och mer: AEW Dynamite (27 december 2023) Höjdpunkter och resultat

Det sista avsnittet av AEW Dynamite som avslutar 2023 skulle avsluta året med en skräll. Med titeln New Year’s Smash Special hade det här avsnittet mycket att utvecklas. Med Continental Classics fortfarande pågående, Samoa Joe och MJF som hanterar The Devil, och mycket mer, väntade fansen på det här avsnittet med häpen andedräkt.

Amerikas favoritvideo idag

Det här avsnittet av AEW Dynamite kommer direkt från Addition Financial Arena i Orlando, Florida.

Sammanfattning av AEW Dynamite 2023-12-27

Öppningsmatch: Continental Classic Gold League Final Triple Threat Match: Jon Moxley vs. Swerve Strickland vs. Jay White

Vinnare: Jon Moxley

Duschen inleddes med Continental Classic Gold League-finalen. Jon Moxley tog sig an Swerve Strickland och Jay White för att se vem den sista utmanaren skulle bli. White och Moxley hade en match förra veckan där Moxley gick av med segern. Matchen var hård och brutal, där varje man gjorde sitt bästa för att vinna. Större delen av matchen ägde rum utanför ringen, eftersom det var en match utan diskvalifikation.

Matchen innehöll en stolplats och Strickland flög högt för att ta ut Moxley och White. Moxley var på försvaret under den inledande delen av matchen, med White som opportunist. Vinnaren kommer att gå till finalen på AEW:s World End, och var och en ville ha den platsen för sig själv. Matchen var lång, actionfylld och en perfekt match för det sista avsnittet av AEW Dynamite 2023. Med flera nära fall växlade matchen mot slutet, vilket involverade fansen som hejade på handlingen. Efter en Death Rider tog Moxley vinsten.

Backstage segment

Vi får Strickland bakom scenen och pratar om matchen han precis hade. Under det upphettade segmentet utmanade Strickland Keith Lee, som redan hade skickat över ett kontrakt för en match i lördags på World’s End. Strickland och Lee var en gång partners som nu har oavslutade affärer.

Mariah May-intervju av Renee Paquette

May hävdade att hon stödde Toni Storm och att hennes debutmatch kommer att spelas i det första avsnittet av AEW Dynamite på nyår. Riho dök upp bakom May, som attackerade förra veckan, och May sprang till ringen för att fly. Storm dök upp men fick stryk av Riho, som är ute efter sin titel.

Backstage segment

Top Flight and Action Andrettis adress kommer till kort mot The Acclaimed veckor innan. Orange Cassidy, Trent och Rocky Romero promenerar förbi och utmanar att se dem på fredag.

Don Callis och familjeintervju

Don Callis tog ringen med Konosuke Takeshita, Powerhouse Hobbs och ROH TV-mästaren Kyle Fletcher. Callis pratade om boxningsveckan i Kanada och påstod att han hade presenter till fansen. Sammy Guevara kom tillbaka för att avbryta intervjun. Efter en hetsig fram och tillbaka mellan Callis och Guevara, där Callis hävdade att Guevara inte har den mentala förmågan att vara förälder, bröt ett bråk ut.

Med siffrorna på Don Callis-familjens sida var Guevara i trubbel. Ut kom Chris Jericho till en högljudd pop för att rädda Guevara. Eftersom siffrorna inte var i fördel, slocknade lamporna och ut kom Sting och Darby Allin för att hjälpa Jericho och Guevara.

Continental Classic Blue League-finaler: Bryan Danielson vs. Eddie Kingston

Vinnare: Eddie Kingston

De två babyfaces klarade av finalen i Continental Classic Blue League. Liksom Gold League vid föreställningens start var matchen actionfylld. Fansen var på kanten av sina stolar och hejade på båda männen. De två visade stor kemi och var och en hade kontroll över matchen ibland.

Precis som Gold League-matchen varade detta länge och pressade båda männen till sina gränser. Kingston vann efter en powerbomb på Danielson.

Efter match

Medan Kingston stod överraskad i ringen efter sin seger kom Moxley ut. Moxley bad Kingston att ge sina 100% vid deras match på AEW:s World’s End, vilket kommer att se en av dem gå ut som Triple Crown Champion.

Kingston hävdade att han var äldre och mer erfaren än Moxley och att han borde titta på sin mun.

Backstage segment

Christian Cage satt bakom scenen med sin “familj” och väntade på Adam Copeland. Copeland dök upp och ett bråk utbröt med Cage. AEW-säkerhet och tjänstemän var tvungna att bryta upp de två, och Cage kallade Copeland för en fegis.

Kris Statlander vs. Himmelsblå

Vinnare: Skye Blue

Blue avslutade året med ytterligare en seger över Statlander. Hon skapade rubriker genom att ha över 50 matcher i år. Medan Statlander hade lite kontroll, var Blue snabb med att stänga av henne. Efter en Code Blue vann hon matchen via pinfall.

MJF vs The Devil’s Henchmen för ROH Tag Team Championship

Vinnare: The Devil’s Hanchmen

Innan matchen började spelades en livevideo från backstage som visar Samoa Joe skadad. MJF möttes mot Devil’s Hanchmen i en handikappmatch. Trots att de startade starkt var MJF ingen match för duon, vilket resulterade i en snabb pinfallseger. MJF förlorade titlarna till The Devil’s Hanchmen.

Efter match

Ringen var fylld med fler av The Devil’s Hanchmen, som slog ner den skadade MJF. Samoa Joe kom ner till ringen, haltande med en stålstol i handen och skrämde bort hantlangarna. Han vände dock stolen mot MJF och slog en Bronco Buster från topprepet på MJF. Han stod högt och lyfte AEW-mästerskapet och cementerade sin hälvändning.

RELATED ARTICLES

Mest populär